Onbemand snijden met Bystronic ByAutonom • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Onbemand snijden met Bystronic ByAutonom

Een van de belangrijkste noviteiten van Bystronic op de EuroBlech 2012, was toch wel de ByAutonom 3015. Deze CO2 laser is ontworpen vanuit het standpunt van een autonoom werkende machine. Daarom is deze machine voorzien van diverse features voor een man-arme productie.

Om autonoom te kunnen werken kan de ByAutonom van Bystronic voorzien worden van automatiseringsmodules zoals ByTrans, ByTower en ByCell. Hiermee kan man-arm geproduceerd worden. In de machine worden de snijnozzels en de lenzen automatisch gewisseld, stelt de lasersnijkop automatisch de focuslengte in (afhankelijk van materiaaldikte) en wordt er automatisch gecentreerd.

 

Bystronic width =

De ByAutonom was dé noviteit van Bystronic op de EuroBlech (foto’s: Paul Quaedvlieg)

 

Mocht een uitgesneden product kantelen en tegen de snijnozzle komen, dan detecteert de ByAutonom een mogelijke botsing en stopt de machine. De machine controleert of de snijnozzle nog op de snijkop zit, verplaatst naar de centreerpositie en centreert de nozzle opnieuw. Het gekantelde onderdeel wordt overgeslagen en de machine gaat verder om een volgend onderdeel te snijden.

 Bystronic width =

De ByAutonom is voorzien van de nieuwste touchscreen besturing van Bystronic

 

De machine heeft een stijf onderstel, een lichtgewicht portaal en wordt aangedreven door lineaire motoren. Hiermee wordt een simultane positioneringssnelheid behaald van 169 m/min. De maximale acceleratie bedraagt 3 g. Verder is de machine uitgerust met de nieuwste besturing, bedieningselementen en software van Bystronic.

 

Met de ‘Condition Messenger’ wordt de status weergegeven van de verschillende zoals bijvoorbeeld de laserbron, de nozzle wisselaar of de instelling van de focuslengte. Ook wordt de operator geïnformeerd als een bepaald onderdeel controle behoeft. De ‘Maintenance Messenger’ geeft aan wanneer bepaalde onderdelen aan de machine onderhoud nodig hebben.

 

 

Op de EuroBlech 2012 won Bystronic overigens met deze machine de MM-Award in de categorie snijden.

Bystronic Benelux is gevestigd in Hardinxveld – Giessendam

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven