Ga naar hoofdinhoud

Onbemand met ponslasercombi Trumpf

Vorige week tijdens de huisshow Intech 2013 in Ditzingen (D) heeft Trumpf de nieuwe TruMatic 6000 geïntroduceerd. Deze ponslasermachine is dankzij nieuwe features beter uitgerust voor de onbemande productie

Een van de veranderingen bij de Trumpf TruMatic 6000 is dat de gereedschappen niet meer gewisseld worden door een ToolMaster maar door de SheetMaster. Op de sheetmaster is ruimte gecreëerd voor extra ponsgereedschappen. Binnenkort in een artikel in Metaal Magazinen meer informatie over de nieuwe lasercombi.

 

350 x 263 TruMatic6000 gereedschap sheetmaster Trumpf Intech 2013

Gereedschappen op de Sheetmaster (foto’s: Franc Coenen, voor meer foto’s zie ons digitale foto-album)

 

RFID-chip

Trumpf gaat ook vanaf komende zomer alle TruLaser 3000 machines voorzien van een lens met geïntegreerde RFID-chip. In combinatie met speciale software en deze chip kun je het reinigingsmoment van de lens nog exacter bepalen.

 

350 x 263 Lens met chip Trumpf Intech lasersnijden

Lens met chip: dit is een uitbreiding van het al bestaande LensLine systeem, waarin een sensor de verontreiniging op de lens meet. 

 

Toolmaster 

Om omsteltijden te verkorten en de ergonomie aan de kantbank te verbeteren, komt Trumpf met een ToolMaster. Op een klein oppervlakt in totaal 160 meter ponsgereedschap worden opgeslagen. Deze worden automatisch op een rail geplaatst die op dezelfde werkhoogte zit als de machine.350 x 263 ToolShuttle bediener Trumpf Intech afkantenPraktijkervaringen met de Toolmaster laten omstelrijdreducties zien tot 50 procent

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven