Nieuws

Okuma toont Industrie 4.0 live op CeBIT

Okuma investeert al jaren in geautomatiseerde productie. (foto: Okuma)

Tijdens de CeBIT (Hannover, 20-24 maart) zal Okuma, fabrikant van CNC-machines, de nieuwste ontwikkelingen rond productie-connectiviteit laten zien. Met state-of-the-art oplossingen zal het potentieel van IoT voor mondiale productie worden aangetoond. Op de stand van Okuma krijgen bezoekers de mogelijkheid een werkstuk te selecteren, en op afstand, honderden kilometers verderop, een bewerkingen te laten uitvoeren en monitoren.

Met Internet of Things als een van de belangrijkste onderwerpen op de CeBIT 2017, zal Okuma haar nieuwste innovaties presenteren. Daarbij zijn niet alleen machines maar ook productielocaties wereldwijd verbonden. Dankzij de mogelijkheid om middelen en machines te delen, wordt het voor fabrikanten mogelijk om bewerkingsprocessen uit te voeren, waartoe ze op hun eigen locatie niet in staat zijn. Het biedt eveneens mogelijkheden om componenten te bewerken op locaties, dicht bij de klant, wat de transportkosten aanzienlijk verlaagt.

Op afstand
Bezoekers van de stand van Okuma in Hannover krijgen remote toegang tot machines die zijn opgesteld in de showroom van Okuma’s Europese hoofdkantoor in Krefeld. Deze oplossing werd ontwikkeld om ondernemers in staat te stellen de beschikbaarheid te controleren van productie-installaties en machines op de voor hun gewenste locatie. Virtuele 3D-werkstukken kunnen worden geprogrammeerd met Okuma’s bewerkingssimulatie zonder de noodzaak van een machine ter plaatse. De simulatie doorloopt verschillende controles om ervoor te zorgen dat het werkstuk veilig en nauwkeurig kan worden geproduceerd met de uiteindelijk geselecteerde machine. De gegevens van het model worden vervolgens naar de bewerkingsmachine in de showroom van Okuma gestuurd, waar het op afstand wordt geproduceerd. Bezoekers kunnen het bewerkingsproces via een live feed volgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven