Ga naar hoofdinhoud

Okuma automatiseert laagdrempeling

Tijdens het Okuma Europe Open House lieten Lang, Robojob, Teqq en uiteraard Okuma zelf zien hoe metaalbewerkers enkelstuks- en kleinseriewerk gemakkelijk kunnen automatiseren. Vier automatiserings-voorbeelden eind november gezien in Krefeld (D).

Samen met Robojob had Okuma in Krefeld bij een draaimachine van het type Space Turn LB3000 EX een kleine robotcel geplaatst. Met het IRS-CW systeem van Robojob kunnen draaidelen in de klauwplaat geladen en ontladen worden. Het IRS-CW systeem vereist geen specifieke robotkennis.

 

Robojob width =

De robotcel van Robojob zoals gedemonstreerd bij Okuma in Krefeld. Binnen 4 min tot 5 min is omstellen op een andere serie mogelijk (foto’s: Reinold Tomberg, voor meer foto’s van ons bezoek aan Krefeld zie onze fotoreportage)

 

De Integrated Product Handler die Teqq demonstreerde is een automatiseringssysteem voor drieassige, verticale bewerkingscentra. Kenmerkend is dat de hoofdspil met een grijper de werkstukken haalt en brengt van en naar een magazijn dat een positie heeft op het machinebed. Dit is een duidelijk voorbeeld van een werkstukwisselsysteem. 

 

Teqq width =

Het automatiseringssysteem voor werkstukwisseling van Teqq. Rechts naast de geopende kap de grijper waarmee werkstukken gewisseld worden van en naar de klem

 

De Eco-Compact van Lang was in actie met een vijfassig bewerkingscentrum van Okuma. In dit geval is er sprake van een palletwisselsysteem. Dankzij een nulpuntspansysteem kom je altijd goed in positie. Dit is een systeem voor meer complexe werkstukken. 

 

Lang width =

Het Eco-Compact werkstukwisselsysteem van Lang bij de vijfassige Okuma, In ons land vertegenwoordigd door Gelderblom.


Okuma zelf exposeerde de draaimachine Genos L200E-M met een geïntegreerd portaallaadsysteem. Dit komt boven en naast de machine. Met de dubbele grijper van deze lader kunnen draaidelen met een maximale draaidiameter van 120 mm en een maximale massa van 2 x 3 kg van en naar een klauwplaat gebracht worden.

 

Okuma width =

Een portaalsysteem voor het laden en lossen van werkstukken bij een Genos draaimachine van Okuma. In een komend nummer van Metaal Magazine meer informatie over deze automatiseringssystemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven