Noviteiten De Ridder op Metavak • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Noviteiten De Ridder op Metavak

De Ridder toont op de Metavak de nieuwe Emco S65 draaimachine, de Maple ME-855 freesmachine, de vernieuwde Kunzmann freesmachine en een nieuw koelmiddel-optimalisatiesysteem.

Het 70-jarig bestaan van het Oostenrijkse Emco wordt aangegrepen om de S-machines te introduceren. Dit zijn CNC-draaimachines met aangedreven gereedschappen.

De nieuwe Emco S65 wordt op de Metavak getoond met 65 mm stafdoorlaat, Siemens 828D besturing met Shopturn, aangedreven gereedschappen, NC-gestuurde losse kop, Röhm 250 mm hydraulische drieklauwplaat, Nederlandstalige besturing en handboeken, gereedschapspakket inclusief aangedreven gereedschapshouders en een product-opvanginrichting. Levering inclusief transport, afladen en binnen brengen, 3 dagen inbedrijfstelling & instructie, aldus De Ridder.

Maple ME-serie.

De technische handelsonderneming geeft aan dat de draaimachines voor een ‘messcherpe prijs’ in de markt gezet worden en dat er ‘voor deze prijs in Europa geen betere machines gebouwd worden’.

Maple

Verder toont De Ridder op de vakbeurs de Maple ME-855 met 850 x 550 x 550 mm verplaatsing, Siemens 828D met Shopmill, 3D-simulatie, snelle 24-voudige wisselaar, 10.000 o/min, koeling door de spil, 24 aantrekbouten, verzwaarde freesmotor en elektronisch handwiel.

Kunzmann

Kunzmann WF 610 MC .

Derde noviteit van het bedrijf is de vernieuwde Kunzmann WF 610 MC met Heidenhain TNC 620 besturing en vierde as. Kunzmann is, aldus De Ridder, een gevestigde naam in conventionele en NC-gestuurde universele freesmachines.

Bix-T

Op de stand toont De Ridder verder  een nieuwe koelmiddel-optimalisatiesysteem met de naam Bix-T.
Dit systeem verbetert de warmteopname over een groter oppervlak bij hetzelfde gebruik van koelmiddel. Hierdoor verbetert het draai-, frees-, slijp- of boorproces aanzienlijk.

En door de juiste nozzle toe te passen, wordt het koelmiddel in de gewenste hoeveelheid en met de juiste snelheid in de contactzone gebracht. Hierdoor zijn er langere standtijden van het gereedschap en kortere cyclustijden en wordt een betere oppervlaktegesteldheid verkregen.

De Metavak is van 31 oktober tot en met 2 november in Gorinchem. De Ridder staat op stand 145.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven