Nieuwe tandwielproductie in Nederland • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe tandwielproductie in Nederland

Zuidberg Transmissions in Ens (NO-polder) is een nieuwe fabriekshal aan het inrichten om binnenkort tandwielen en complete tandwielkasten in eigen beheer en op klantwens te ontwikkelen, te fabriceren en te verkopen. Het bedrijf komt daarmee tegemoet aan de wensen vanuit de markt.

Zuidberg Transmissions is een bedrijfsonderdeel van Zuidberg Techniek te Ens in de Noordoostpolder. Zuidberg Techniek is fabrikant van fronthefsystemen en front pto’s (aftakassen) voor landbouwvoertuigen. Door de tandwielproductie zelf in huis te nemen, keert het bedrijf zich tegen de trend van meer en meer uitbesteden. Grote series tandwielen blijft Zuidberg uitbesteden, maar de productie van bepaalde series, specials en prototypes worden straks zelf gemaakt.

 

Imposant machinepark

Zuidberg heeft grootste plannen met de nieuwe fabriekshal. Er komen diverse CNC machines te staan voor tandwielproductie zoals een Gleason tandwielafwikkel-freesmachine voor het frezen van buitenvertandingen, een tandsteekmachine voor inwendige vertandingen, een Reishauer tandflankslijpmachine voor het slijpen van de tandflanken en een Studer S33 rondslijpmachine voor het slijpen van de lagerpassingen op de assen.

 

Tandwielproductie Zuidberg Transmissions

De tandwielproductie in huis nemen geeft Zuidberg veel meer flexibiliteit én een kortere doorlooptijd van de producten (foto: Paul Quaedvlieg, voor meer foto’s van Zuidberg klik hier)

 

In principe komt bij elke machine straks een robot te staan. Het proces moet in de toekomst zo lopen, dat de plakken staal die van de zaagmachine afkomen in bepaalde rasters worden neergelegd. Een heftruck verplaatst deze naar de CNC-machines en worden op speciale plekken bij de machines geparkeerd. De robot moet de producten makkelijk kunnen oppakken en plaatsen in de machine.”

 

Fastems FMS

Zuidberg heeft al goede ervaringen met de combinatie robot/CNC-machine. In de productie van de front-aftakassen staat een Okuma CNC-draaibank met aan de voorzijde een robot. Deze pakt de halffabricaten uit een raster en plaatst de bewerkte producten weer netjes terug. Een ander knap staaltje automatisering is het Fastems FMS systeem met twee Mitsu Seiki bewerkingscentra en 60 malopspanplaatsen en 128 palletplaatsen.

 

De plaatsen worden opgevuld door opgespannen producten en met bakken te bewerken producten. De operators halen overdag de te bewerken producten uit de bakken en spannen deze op. Tevens halen ze de bewerkte producten van de pallets af. Het systeem kan zo 18 uur onbemand werken, waardoor de operators geen ploegendienst hoeven te gaan draaien. Het FMS-systeem kan verlengd worden naar de nieuwe hal toe, zodat dit straks gekoppeld kan worden aan de tandwielproductie.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven