Nieuwe monteur krijgt duikbootopleiding • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe monteur krijgt duikbootopleiding

U-Boat Worx is zó dringend op zoek naar monteurs, dat het bedrijf een bijzondere prikkel inzet. De Nederlandse fabrikant van exclusieve miniduikboten geeft nieuwe monteurs na 6 maanden een gratis opleiding tot duikbootpiloot. Dit gebeurt bij het U-Boat Worx Sub Center op Curaçao.

Het bedrijf heeft grote behoefte aan technisch geschoold personeel. Dat is niet makkelijk te vinden en daarom is het bedrijf qua personeelswerving een nieuwe weg ingeslagen. Het bedrijf biedt nieuwe monteurs als extra een gratis cursus duikbootpiloot aan, nadat ze 6 maanden in dienst zijn. Die opleiding wordt deels in Nederland (theorie) en deels op Curaçao (praktijk) gegeven.

“Onze vorige wervingscampagnes beperkten zich vooral tot het plaatsen van vacatures op wervingssites en in de regionale kranten. Nu bieden wij een erg nuttige en unieke extra prikkel om bij ons te komen werken”, zegt Stacey Veth, hoofd HR bij U-Boat Worx.

200 m diep tussen koraal

Bij het U-Boat Worx Sub Center op Curaçao ligt een vijf-persoons C-Explorer 5 duikboot klaar, die normaal gesproken wordt gebruikt voor demonstraties, tripjes met toeristen en het opleiden van eigen en externe piloten.

Monteurs gaan tijdens hun opleiding tot op 200 meter diepte in kristalhelder water het prachtige koraal en een aantal mooie wrakken verkennen. “Na het opleidingstraject van ongeveer een maand kunnen monteurs weer aan de slag in de fabriek in Breda, maar ze kunnen er ook voor kiezen om als duikbootpiloot te worden uitgezonden naar een van de vele klanten van U-Boat Worx.”

Gedreven monteurs

U-Boat Worx richt zich op gedreven monteurs, die “de uitdaging willen aangaan om een prachtig Nederlands kwaliteitsproduct te bouwen”. Veth: “Vakmensen zijn zoals bekend schaars momenteel. Daarom halen we alles uit de kast om goede en enthousiaste mensen aan ons te binden.”

U-Boat Worx bouwt en levert luxe privé en miniduikboten voor superjachten, cruiseschepen en diepzeeonderzoek. De vraag naar kleine duikboten groeit momenteel sterk door de opkomst van expeditie-cruiseschepen, stelt het bedrijf.

Dat zijn kleinere, luxe cruiseschepen die hun gasten meenemen naar avontuurlijke bestemmingen als Antarctica, de Galapagos Eilanden, Frans Polynesië, Groenland en dergelijke. Plekken waar de grote cruiseschepen niet komen.

12 orders

Momenteel worden wereldwijd 30 van deze expeditie cruiseschepen gebouwd, die voor 2023 te water worden gelaten. Veel van die schepen worden uitgerust met de Cruise Sub duikboten van U-Boat Worx.

Deze luxe duikboot brengt zes passagiers naar een diepte van maximaal 300 meter, waarbij iedereen kan genieten van volledig vrij zicht. Het bedrijf heeft al 12 orders ontvangen voor deze in 2017 geïntroduceerde serie. Vandaar ook dat er veel vraag is naar personeel.

Bekijk het actuele vacature-aanbod.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven