Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe, krachtige WFL-reus

WFL presenteert een nieuwe bewerkingsmachine voor het volledig bewerken onder de noemer groter, sterker en sneller. Het gaat om de M175 Millturn. De nieuwe draai-boor-frees-unit biedt een maximale zwenkdiameter van 1750mm en is geschikt voor maximaal 15.000 kg zware werkstukken. De nieuwe, grootformaat bedgeleiding zorgt voor een stabiele rustpositie en voor stabiliteit als de machine het werkstuk vasthoudt.

De draai-boor-frees-unit heeft een X-slag van 1620 mm en een Y-slag van 1100 mm. Het kan dan ook zonder beperkingen worden gebruikt, bijvoorbeeld voor een diepe radiale bewerking.  

Hoge stabiliteit

Door de grote volumeboxstructuur van de draai-boor-frees-unit en een zeer brede basis van de bedgeleiding, met grondgeleiding in de X- enY-as, biedt het gereedschapsdraagsysteem een hoge stabiliteit. Deze massieve en krachtige constructie wordt gecombineerd met hoofd- en freesspindelsystemen met 113 kW-en 58 kW-aandrijvingen.

De standaard geleverde HSK-A100-gereedschapsinterface garandeert, net als de optionele Capto C8, dat het potentieel van dit apparaat en zijn draaikracht volledig gebruikt kan worden.

Bewerkingssnelheid

De krachtige aandrijvingen maximaliseren de voedingssterkte en zorgen dus voor een ongeëvenaarde bewerkingssnelheid voor een machine met deze afmetingen, aldus WFL. Dankzij de B-as kan het werkstuk in elke hoek worden bewerkt; indien nodig ook met behulp van 5-assige interpolatie.

De M175 Millturn is uitermate geschikt voor zowel zware bewerkingen als uiterst nauwkeurige afwerking. Het kan daarbij gaan om grote landingspoten, massieve krukassen, turbine- en generatorschachten, grote kleppenblokken en assen en rollen die gebruikt worden in de zware industrie.

Ook inwendige bewerking

Er zijn diverse soorten bewerkingen mogelijk. Naast zware boor-en diepboor operaties valt oo te denken aan inwendige bewerking van werkstukken. WFL heeft jarenlange ervaring in projectgerelateerde gereedschapsbouw, als het gaat om het produceren van speciale, eenmalige oplossingen.

Gereedschappen met lengtes tot 900 mm en een gewicht tot 35 kg kunnen worden opgeslagen in het gereedschapsmagazijn met tot 200 gereedschapstations dat aan de voorzijde toegankelijk is. De machinebediener kan via een groot raam eenvoudig bij de gereedschappen komen.

Automatisering lange werkstukken

De machine is tevens geschikt voor diverse automatiseringsoplossingen, die de productiviteit kunnen vergroten.  WFL Millturn Technologies en dochter Frai Robotic Solutions bieden een verscheidenheid aan automatiseringsvariaties voor verschillende vereisten om de productiviteit te maximaliseren.

Het uitgebreide assortiment omvat ondermeer laden met gelede robots, een breed scala aan grijpersystemen en portaalladers met transport- en opslagsystemen buiten de machine, voor werkstukken, gereedschappen en ‘jaws’. Ook zijn er intelligente gereedschappen en geïntegreerde sensoren.

Zo kan, als er een tekort is aan personeel voor nacht- en weekend-shifts, automatisering gebruikt worden om de machine in tijd beter te benutten.

‘Oplossingen vinden’

“Onze klanten kijken ons aan voor oplossingen die nog niet bestaan”, vertelt Günther Mayr, managing director Sales & Technics bij WFL Millturn Technologies.

“Enkele van de vereisten zijn automatisering van een Millturn met zware werkstukken en de productie van een breed scala aan tandwielen.” Hij geeft aan dat WFL altijd in staat is om er een oplossing voor te vinden. “Veel van onze klanten waarderen onze competentie en knowhow en zien hierin een argument om een Millturn te kopen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven