Nieuwe geautomatiseerde Weldon Grinding Machine • Metaal Magazine
Nieuws

Nieuwe geautomatiseerde Weldon Grinding Machine

Reintjes Systems werkt met Manders Automation en TechNiessen aan een speciale versie van de Weldon Grinding Machine. Het gaat om een slijpmachine met onder meer automatische (robot)belading en een Weldon slijpmodule met ‘in proces control’ compensatie. Het nieuwe project wordt uitgevoerd in opdracht van een nieuwe klant.

De Weldon Grinding Machine is speciaal ontworpen om Weldon opspanvlakken minutieus te slijpen. Dit gebeurt onder meer in hardmetalen gereedschapsschachten, zoals die van boren en frezen. Reintjes Systems heeft daarvoor in 2019 een speciale techniek ontwikkeld, die al snel in een machine werd gegoten: de Weldon Grinding Machine.

Inmiddels heeft Reintjes Systems de machine doorontwikkeld tot drie verschillende varianten. Het gaat om een basic, een semi-automatic en een fully automatic versie.

Speciale geautomatiseerde versie

De meest geavanceerde variant (de fully automatic Weldon Grinding Machine) is onlangs verkocht aan een klant waarvan de naam niet genoemd wordt. Het gaat om een bedrijf dat “behoort tot de internationale marktleiders in productie van roterende hardmetalen freesgereedschappen”.

De machine die nu wordt gebouwd, zal bestaan uit een automatische beladingsmodule (door middel van een robot), een Weldon slijpmodule met een ‘in proces control’ compensatiesysteem en een softwaresysteem dat gebruiksvriendelijk in de bediening is.

Met deze nieuwe machine kan de klant zijn hardmetalen freesgereedschappen volledig geautomatiseerd voorzien van Weldon opspanvlakken.

Samenwerking

Het project wordt uitgevoerd in samenwerking met Manders Automation en TechNiessen.

Manders Automation is hierbij verantwoordelijk voor de ontwikkeling en realisatie van de robotautomatisering en de softwarematige besturing hiervan.

TechNiessen fungeert als adviesorgaan tijdens de ontwikkeling en realisatie van de Weldon Grinding Machine.

Reintjes Systems blijft als hoofdontwikkelaar eindverantwoordelijk voor het gehele project.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven