Nieuwe compacte Cloos lasrobots universeel inzetbaar • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe compacte Cloos lasrobots universeel inzetbaar

De nieuwe compacte Cloos lasrobots van de C-serie bieden kostengunstige en tegelijkertijd doelmatige mogelijkheden voor het robotlassen. Op een oppervlakte van 6 m x 6 m zijn de lasrobot en de opspantafel op een gemeenschappelijke grondplaat gemonteerd. Als basis voor de C-serie behoort een zes-assige industrierobot Romat 350 met een draagcapaciteit tot 15 kg en een herhaalnauwkeurigheid van minder dan 0,1 mm.

Het grote bereik van de lasrobot garandeert zowel in staande als hangende positie een goede toegankelijkheid tot werkstukken met een maximale grootte van 2500 mm. De lastechniek wordt geleverd door impulsstroombronnen uit de serie MC3.

De flexibele C-serie beschikt tot vijf externe assen om het werkstuk te laten bewegen. Moderne aandrijftechniek zorgt voor een precieze herhaalnauwkeurigheid, ook bij werkstukken met een massa tot 1000 kg. Het complete lassysteem is uitgevoerd met twee opspanningen. Als de robot op de ene opspanning bezig is, kan de bediener op de andere opspanning het product plaatsen of weghalen. De twee opspanningen zijn gescheiden door een lasgordijn. Als optie is de C-serie leverbaar met het Cloos-sensorsysteem en de C-serie is geschikt om uitgeruste te worden met de diverse beschikbare lasprocessen, zoals bijvoorbeeld het tandemlassen. De units van de C-serie zijn eenvoudig te transporteren en aan te sluiten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven