Nieuws

Nieuwe Bühler-gietcel voor Buvo

Buvo Castings in Helmond heeft een nieuwe Bühler-gietmachine toegevoegd aan het machinepark. Deze 24ste gietcel is een 660 tons machine die voorzien is van de modernste snufjes, waaronder touchscreen-besturing. Buvo stelt hiermee nog beter in staat te zijn om voorop te blijven lopen qua techniek en capaciteit.

Specialisten van Haegens Kraanverhuur en Transport hebben samen met medewerkers van Buvo de nieuwe machine snel en vakkundig op zijn plek gezet. Nu wordt de laatste hand gelegd aan de inwerkingstelling. Het bedrijf verwacht vanaf volgende week productie op de Bühler te kunnen draaien.

Met de plaatsing van de nieuwe machine staan de twee giethallen van de aluminium hogedrukgieterij nu volledig gevuld met de 15 bestaande gietcellen. De plannen voor de bouw van een derde giethal zijn al in een vergevorderd stadium, om ook via deze weg de capaciteit verder uit te breiden.

Groeiende vraag

Diverse trends zorgen voor een groeiende vraag, bijvoorbeeld duurzaamheidstrends (zoals e-mobility/duurzaam verwarmen & koelen). Om hieraan te voldoen, blijft het bedrijf zich ontwikkelen. Buvo investeert jaarlijks tussen de 3 en 5 miljoen euro om de groeiambities te kunnen realiseren.

Het bedrijf geeft aan een van de modernste bewerkingsafdeling in haar soort te hebben, vooral in de Buvo 4.0 productiehal. In 2017 zijn er 15 nieuwe Fanuc Robodrills en een Dürr industriële wasmachine geplaatst om de bewerkingsafdeling verder te laten groeien. Ook kwam er een nieuwe Trowal Rotofinish bij.

Bijna 40 jaar

In 1980 startte de Helmondse Aluminium Hogedrukgieterij met 1 gietcel en 3 personen. Nu, bijna 40 jaar later, is met de Bühler de 24ste gietcel uit de geschiedenis van Buvo Castings binnengehaald.

De organisatie telt inmiddels meer dan 350 medewerkers die deels in 5 ploegen gietdelen produceren en het gehele productieproces hieromheen ontwikkelen en engineeren. Het bedrijf stelt voortdurend op zoek te zijn naar gedreven professionals.

Daarnaast verricht Buvo voor opdrachtgevers  het hele daaropvolgende CNC-bewerkingstraject. Klanten zijn afkomstig uit een breed scala aan branches waaronder de automobiel- en verwarmingsindustrie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven