Nieuw Mazak-evenement: AutomatiON • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Nieuw Mazak-evenement: AutomatiON

Quick Turn 250MY en TA-12/200: 'plug and play' draaicentrum met een robotica machinebeladingsoplossing.

Mazak organiseert AutomatiON. Dit is een nieuw evenement om machinegebruikers aan te moedigen de voordelen van automatisering in te zetten. AutomatiON wordt van 19 – 21 juni gehouden op het Europese hoofdkantoor van Mazak in het Engelse Worcester.

Het evenement, inclusief automatiseringsoplossingen van verschillende providers waaronder Mazak, Fanuc, RoboJob, Indunorm, Hydrafeed en Iemca, is bedoeld om het brede scala aan automatiseringsopties te benadrukken, dat beschikbaar is voor machinegebruikers in Europa. Het wordt georganiseerd door Sadik Atay, European strategic development director, en Mike Sykes, automation systems manager bij Mazak.

AutomatiON bevat 8 verschillende automatiseringsoplossingen die gemakkelijk gebruikt kunnen worden om de productiviteit en winstgevendheid te verhogen.

‘Plug and play’ draaicentrum

Bij de robotmachinebeladingsoplossingen is onder meer de Quick Turn 250MY TA-12/200 te zien. Dit is een ‘plug and play’ draaicentrum en robot die ontwikkeld is door Mazak en RoboJob, met behulp van een Fanuc M-10iA-robot, bestuurd door de SmoothG CNC van Mazak. Daarnaast demonstreert Fanuc zijn gezamenlijke robotcapaciteiten, in samenwerking met een Quick Turn 250MSY.

Een van de hoogtepunten van het programma wordt, volgens de organisatoren, waarschijnlijk de Variaxis i-300 AWC, een geïntegreerde 5-assige automatiseringscel die ontwikkeld is voor de bewerking van complexe werkstukken in een grote mix en laagvolume productie. De machine heeft een compacte voetafdruk en een ter plaatse uitbreidbaar magazijn tot 505 gereedschappen. De cel kan toepassingen tot Ø 350 x 315 mm bewerken met een max gewicht van 60 kg.

De Variaxis i-300 AWC (Auto Work Changer), een compacte 5-assige automatiseringscel voor een gevarieerde productie van lage volumes, wordt een van de publiekstrekkers van AtomatiON (foto’s: Mazak).

Variaxis j-600/5X met Toolchanger

In de categorie 5-assers staat ook de Variaxis j-600/5X op het programma met een ultracompacte Indumatik Toolchanger die 250 gereedschappen opslaat. “Deze combinatie biedt een krachtige, maar kosteneffectieve oplossing om de insteltijd en eenheidskosten voor complexe werkstukken te verminderen”, aldus Mazak

Ook de MPP (Multi Pallet Pool) van Mazak zal te zien zijn. Deze wordt gedemonstreerd met een HCN 4000 horizontaal bewerkingscentrum. De MPP biedt een snelle palletoverdracht en een economische voetafdruk, “Tot 40% kleiner dan een vergelijkbaar Palletech-systeem”, aldus Mazak. Deze wordt bestuurd met behulp van de SmoothG CNC, uitgerust met de Smooth MPP-softwareapplicatie van Mazak.

Multiplex W-200Y + GL-100

De Multiplex W-200Y + GL-100 combineert een machine met 2 spillen en 2 revolverkoppen met een supersnelle gantry robot voor ultieme productiviteit, stelt de fabrikant. “Dit is ideaal voor autofabrikanten en onderaannemers die werken met grootschalige productie van grote partijen. De GL-robot beschikt over een nieuw tandwielsysteem met nieuw aandrijfsysteem dat hoge ijlgangwaardes toelaat van 75/160 m/min in de A/B-as, waardoor de laad-/lostijd tot 25 procent korter is.”

Stafaanvoeroplossingen worden vertegenwoordigd door de Iemca Boss, een automatische barfeeder die staaflengtes van 1 tot 6 meter kan laden. De Boss-stafaanvoer heeft staafwisseltijden van hooguit 18 seconden. Dat vermindert neventijden van de spil en verhoogt de productiviteit van de draaibank.

‘Van vitaal belang’

“Wij zijn ervan overtuigd dat verdere automatisering van vitaal belang is als machinegebruikers hun productiviteit moeten blijven verbeteren en hun concurrentievermogens willen vergroten”, zegt Richard Smith, European Group Managing Director bij Yamazaki Mazak.

AutomatiON is een Europees evenement om machinegebruikers aan te moedigen om over te schakelen naar het potentieel van automatiseringsoplossingen. Zelfs de kleinste machinewerkplaats kan profiteren van een eenvoudige robotmachine-oplossing, stelt Smith.

“De automatiseringsoplossingen die worden getoond door Mazak en onze partnerbedrijven bieden de allerbeste productiviteitsoplossingen en ik zou alle machinegebruikers willen aansporen om deze datum in hun agenda te zetten.”

Registreer voor het evenement (van 19 – 21 juni in Worcester)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven