Nederland goed vertegenwoordigd op komende EMO • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Nederland goed vertegenwoordigd op komende EMO

Drukte tijdens EMO Hannover 2013.

19 Nederlandse bedrijven hebben zich op dit moment aangemeld als exposant voor de komende vakbeurs EMO, met in totaal 1.220 vierkante meter standoppervlak. Daarmee is de Nederlandse productietechnologie goed vertegenwoordigd, geeft Chantal Baas, directeur FPT-Vimag, aan.

De 9 vakgebieden van de brancheorganisatie komen volgens haar terug tijdens de tweejaarlijkse vakbeurs die dit keer tussen 18 en 23 september in Hannover wordt gehouden. Ten opzichte van de vorige EMO in Milaan is het aantal Nederlandse exposanten gegroeid.  “We zijn trots op de brede vertegenwoordiging op de grootse EMO.”

Onder de Nederlandse standhouders zitten onder meer Cellro, Leering Hengelo (producent van straalinstallaties en totaalleverancier voor de metaal- en kunststofbewerkende industrie) en Hembrug (fabrikant van harddraaimachines).

‘Mooi feest’

“Als vereniging ondersteunen we de activiteiten om van EMO een mooi feest te maken”, aldus Baas. “De Nederlandse maakindustrie is het hart van de Nederlandse economie. Met een jaaromzet van 39,6 miljard euro staat de technologische industrie voor 6,6% van het BBP.” FPT-Vimag is met 160 leden een van de grootste technologische brancheorganisaties.

De stemming voor komend jaar onder de Nederlandse fabrikanten en importeurs in productietechnologie is optimistisch, meldt Baas. “Zelfs de protectionistische houding van de Verenigde Staten heeft naar verwachting maar een kleine invloed op onze export.”

‘Nieuw record’

EMO Hannover 2017 als geheel is op weg naar een nieuw record, stelde Dr. Wilfried Schäfer van de VDW (de Verein Deutscher Werkzeugmachinenfabriken) tijdens de persconferentie voor EMO Hannover.

Tijdens de vorige editie in Hannover (in 2013) waren er eind april 1.931 exposanten die zich vooraf aangemeld hadden. Toen werden het uiteindelijk 2.131 exposanten. Nu staat het aantal voorinschrijvingen per eind april 2017 al op 2.007. Kwam in 2013 nog zo’n drie kwart van de exposanten uit Europa, op dit moment ligt het Europese aandeel op 70 procent en komen er meer exposanten uit Azië en Amerika. EMO Hannover trok in 2013 zo’n 143.000 bezoekers.

Lees ook:

EMO: ook jeugdevenement en verspaningsshow (16 mei 2017)

Bekijk ook:

NIEUW

 

Dossier EMO
Metaal Magazine

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven