EMO: ook jeugdevenement en verspaningsshow • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

EMO: ook jeugdevenement en verspaningsshow

Tijdens vakbeurs EMO Hannover 2017 wordt onder meer een speciaal evenement voor de jeugd gehouden om de beroepskansen in machinebouw te laten zien. Ook komt er een verspaningsshow in lucht- en ruimtevaarttechniek, een marketing platform voor start-ups en een speciale India Day. Verder is er aandacht voor het investeringsklimaat in de VS sinds het aantreden van Trump.

Dat gaf Dr. Wilfried Schäfer van de VDW (de Verein Deutscher Werkzeugmachinenfabriken) aan tijdens de persconferentie voor de komende EMO Hannover.

Het evenement voor de jongeren wordt mede gehouden omdat het nog altijd lastig is om jongeren enthousiast te krijgen voor een baan in de sector. Ook worden 6.000 scholieren met hun leerkrachten uitgenodigd om de beurs te bezoeken.

India Day

Tijdens deze EMO, van 18 t/m 23 september in Hannover, wordt ook gefocust op specifieke markten. Zo is er een speciale India Day met aandacht voor ‘deze interessante markt met veel potentieel’. Zo werden er in 2016 machines ter waarde van zo’n 1,2 miljard euro ingevoerd. Verder is er speciale aandacht voor het investeringsklimaat en beleid van de nieuwe regering in de VS, sinds het aantreden van Trump. Dit gebeurt samen met onderzoeks- en adviesbureau Gartner.

Show verspaning

Dan is er nog een speciale show lucht- en ruimtevaarttechniek (een presentatie van een procesketen in de verspaning) van het Machining Innovations Network, waarbij een onderdeel uit de luchtvaartindustrie wordt vervaardigd. Alle stappen, van planning, via simulatie, gereedschappen, procesbesturing, machinebesturingen tot aan nabewerkingen worden getoond. Bij de speciale stand ‘Startups for intelligent production’ kunnen nieuw opgerichte bedrijven zich in een innovatieve omgeving presenteren. Ook startups uit Nederland kunnen zich hiervoor opgeven. Daarnaast organiseert VDW een EMO Safety Day voor gereedschapsmachines, waarbij de nieuwe CE Guide van CECIMO wordt gelanceerd.

AM en Industry 4.0

Additive Manufacturing krijgt eveneens aandacht tijdens de beurs, onder meer hoe het niet langer meer standalone is, maar wordt ingepast in het economische proces. Er komt een speciale Industry 4.0 plek van 800 m2 waarbij universiteiten en kennisinstituten hun onderzoeksresultaten op dit gebied presenteren, waar bedrijven hun Industry 4.0 oplossingen kunnen laten zien en waar projecten uit diverse landen hun werk presenteren. Daarnaast organiseert het WGP een symposium ‘Production for Tomorrow’, met onder meer trends in de verspaning.

Lees ook:

Nederland goed vertegenwoordigd op komende EMO (16 mei 2017)

Bekijk ook:

NIEUW

 

Dossier EMO
Metaal Magazine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven