MTL Talk: Digitaliseren levert direct geld op • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

MTL Talk: Digitaliseren levert direct geld op

Digitaliseren biedt waardevolle data die direct kunnen worden ingezet om de productie effectiever te organiseren. Dit levert direct geld op. Daarover heeft Mark Courage, director smart industry bij TNO, verteld tijdens MTL Talk op 28 juni.

Dit gratis online webinar van Jaarbeurs, TechniShow, ESEF Maakindustrie en MTL Metaal Magazine is inmiddels gehouden als vooruitblik naar de TechniShow en ESEF Maakindustrie. Terugkijken is gratis mogelijk, via een aanvraag bij Eisma Content Marketing.

Kosten in kaart brengen

Digitalisering brengt de afzonderlijke productieonderdelen en kosten goed in kaart, stelt Courage.

Als die kosten goed inzichtelijk zijn, valt hier in zijn ogen ook direct op te verdienen. “Goed dus om daar nu al op in te spelen”, aldus Courage die hier tijdens TechniShow/ESEF Maakindustie ook een sessie over houdt.

Hij maakt daarbij ook de koppeling met circulariteit, de impact ervan op het product of onderdeel dat geproduceerd wordt en de quick wins die hierin te behalen zijn.

‘Geïntegreerd met de klant’

Niels van Olffen heeft verteld waarom hij TechniShow/ESEF Maakindustrie gaat bezoeken.

Hij houdt zich als oprichter en eigenaar van Mr. Servitization bezig met waardeproposities van bedrijven en wat servitization daarvoor kan betekenen. “Ik ben benieuwd wat voor soort oplossingen er allemaal aangeboden worden. Hoe men als toeleverancier geïntegreerd is met de klant.”

‘Zet eigen kennis in’

“Als leverancier heb je veel meer kennis in huis dan de koper. Waarom neem je dan niet veel meer verantwoordelijkheid? Daar kun je ook geld voor vragen en dat is dan uiteindelijk ook interessant voor je verdienmodel.”

Tijdens MTL Talk is ook ingegaan worden op ontwikkelingen als ‘right to repair’, ‘grondstoffen-transitie’ en ’true pricing value based offerings’.

‘Belang smart industry’

Behalve Courage en Van Offlen, blikte André Gaalman, voorzitter FPF-Vimag en zelf ook directeur van een metaalbewerkingsbedrijf, vooruit naar de TechniShow en ESEF Maakindustrie.

“Flexibel produceren maakt het belang van smart industry groter dan ooit”, vertelt Gaalman. Diverse exposanten zullen hier van 30 augustus tot en met 2 september in Utrecht voorbeelden van laten zien.

Meer informatie:

MTL Talk blikt vooruit naar TechniShow en ESEF Maakindustrie

Meld u aan!

Het gratis online webinar over deze vakbeurzen en de huidige trends in de maakindustrie is gehouden op dinsdag 28 juni tussen 12:30 en 13:30 uur.

Gratis terugkijken? Meld u aan om het webinar direct terug te kijken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven