Ga naar hoofdinhoud

MTL Talk blikt vooruit naar TechniShow en ESEF Maakindustrie

​​​De Nederlandse maakindustrie draait op volle toeren. Ondanks corona hebben bedrijven de afgelopen jaren niet stil gezeten op innovatiegebied. De komende TechniShow en ESEF Maakindustrie bieden dé kans om bij te praten en zelf te ervaren hoe produceren nog makkelijker en efficiënter kan. Jaarbeurs, TechniShow, ESEF Maakindustrie en MTL Metaal Magazine houden samen een MTL Talk over de komende vakbeurzen. Het webinar is op 28 juni live te volgen.

Sinds 2018, de laatste TechniShow/ESEF Maakindustrie, is de branche in de Benelux niet meer zo grootschalig bij elkaar gekomen. Ondertussen hebben de ontwikkelingen bij talloze fabrikanten en leveranciers van industriële productietechnieken, verwerking en bewerking van metalen en kunststoffen, toebehoren en hulpmiddelen, zeker niet stil gelegen. Tussen 30 augustus en 2 september willen zij daar graag over vertellen en het ook demonstreren. De uitgelezen kans dus om weer helemaal op de hoogte te zijn.

André Gaalman.

Flexibel produceren

Maar wat kunnen bezoekers precies verwachten? André Gaalman, voorzitter van FPT-VIMAG schetst tijdens MTL Talk een beeld van de komende beurs.

“De Nederlandse maakindustrie heeft een goede uitgangspositie met volle orderportefeuilles. En de hightech (semiconductor) industrie werkt als katalysator ketenbreed door. Afnemers vragen hierbij steeds meer om kleine en veel verschillende series. Flexibel produceren maakt het belang van smart industry dan ook groter dan ooit.”

Verdienen op circulariteit

Mark Courage.

“Smart industry zal in de toekomst ook steeds meer gecombineerd worden met circulariteit”, vertelt Mark Courage, director smart industry bij TNO, tijdens MTL Talk. “Fabrikanten worden in de toekomst niet alleen verantwoordelijk voor de producten die zij maken, maar ook voor de inname en recycling aan het eind van de levenscyclus.”

Digitalisering brengt de afzonderlijke productieonderdelen en kosten goed in kaart. Als die kosten goed inzichtelijk zijn, valt hier in zijn ogen ook op te verdienen. “Goed om daar nu al op in te spelen”, aldus Courage die hier tijdens TechniShow/ESEF Maakindustie ook een sessie over houdt.

Inspelen op uitdagingen

Niels van Olffen.

Uitdagingen voor de sector zijn er ook, bijvoorbeeld in de levering van materialen en elektronische componenten en het nijpende tekort aan vaktechnisch personeel.

Gaalman en Courage gaan tijdens dit gratis webinar in op de manieren waarop de sector hierop inspeelt en er proactief mee omgaat. En dat dit ook kansen oplevert om slimmer te werken door specifieke processen te automatiseren.

Niels van Olffen (Mr. Servitization) geeft tijdens MTL Talk aan waar hij als bezoeker op gaat letten bij zijn bezoek aan de vakbeurs. Hoofdredacteur Tom van der Meer van MTL Metaal Magazine zal het webinar presenteren.

‘Het wordt een goede beurs’

TechniShow en ESEF worden deze editie gecombineerd. “Dat is anders dan anders, maar het wordt sowieso een goede beurs”, zegt de FPT-VIMAG-voorzitter.

‘Sector weet met slimmer werken

goed in te spelen op uitdagingen’

“Ik verwacht in ieder geval meer vakinhoudelijke bezoekers en beslissers. Bovenal is het belangrijk en heel goed om elkaar in beursverband weer te kunnen zien en om bij te praten.”

Aanmelden voor gratis webinar?

Geef u op voor het gratis webinar MTL Talk op 28 juni (vanaf 12:30 uur) en u bent in een uur op de hoogte wat de komende TechniShow en ESEF Maakindustrie u te bieden hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven