Ga naar hoofdinhoud

Mori Seiki en Gildemeister samen in China

Eind vorige maand is bekend geworden dat Gildemeister AG en Mori Seiki Co. samen met de Chinese machinebouwer Shenyang Machine Tool Co. een plan ontwikkeld hebben om in China een gemeenschappelijke productieonderneming op te starten. Intussen heeft Mori Seiki het aandeel in Gildemeister verhoogd tot 20,1%.

In de nieuwe joint venture voor de gezamenlijke fabriek in China neemt Gildemeister de ontwikkeling op zich, Shenyang zal de productieplant opbouwen en Mori Seiki zal de geproduceerde machine op de markt brengen. In eerste instantie zal de focus gericht worden op de Chines automobielindustrie. Er is sprake in de pers van een capaciteit van 100 bewerkingscentrums per maand, maar dit is nog niet bevestigd. Export vanuit China naar met name Japan en Europa behoort zeker tot de mogelijkheden.

 

Samenwerking

Pakweg twee jaar geleden tijdens de EMO Milano 2009 zijn Mori Seiki en Gildemeister (DMG) met elkaar gaan samenwerken en hebben toen elk een aandeel van 5% in elkaars ondernemingen genomen. Intussen is het aandeel van Mori Seiki in Gildemeister uitgegroeid tot 20,1%. Wel is ooit aangegeven dat dit aandeel nooit hoger zou worden dan 24,9%. Eerder dit jaar is ook bekend geworden dat DMG en Mori Seiki deze zomer onder het gezamenlijke merk DMG/Mori Seiki nieuwe machines presenteren, die dit najaar op de EMO in Hannover (D) gepresenteerd worden.

 

Europa

In ons land heeft DMG (Deckel Maho Gildemeister) een vestiging in Veenendaal. Mori Seiki wordt vertegenwoordigd door Landré in Vianen. Begin dit jaar tijdens een persconferentie bij Deckel Maho in Pfronten (D) werd er door DMG en Mori Seiki wél gesproken over gezamelijke vestigingen buiten ons werelddeel. Hoe de samenwerking tussen DMG en Mori Seiki in Europa zal uitkristalliseren is op dit moment nog niet duidelijk.

 

Shenyang

Shenyang presenteerde onlangs op de Metavak in Hardenberg een aantal machines. Toen zijn ook groeiplannen voor Europa aangekondigd.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven