Ga naar hoofdinhoud

Mini-zwenkbuigbank op EuroBlech 2012

Tijdens de vakbeurs EuroBlech 2012 in Hannover (D) stelt de Duitse firma Blech-Tec een nieuwe versie van de mini-zwenkbuigbank BT 150 voor. Dit bankje is bedoeld voor éénmalige buigdelen, voor voorontwerpen of kleine series.

Met de bijzonder compacte buigbank kunnen kleine onderdelen eenvoudig en snel worden geproduceerd. De aanslagnauwkeurigheid  van de BT-150 bedraagt 0,01 mm en de hoeknauwkeurigheid 0,1 graden. Metaal met een dikte van 0,05 mm tot 1,0 mm kan worden gebogen. De breedte van de machine bedraagt 670 mm. De bediening van de CNC-gestuurde machine is bewust eenvoudig gehouden waardoor er geen speciale voorkennis vereist is. Het interne programmageheugen omvat maximaal 100 programma’s van 25 arbeidsstappen. Via een USB-interface is dit bovendien naar wens uitbreidbaar.

 

 Blech-Tec_BT-150 mini zwenkbuigbank BT 150

 

Door de geringe afmetingen, de stille werking, en het lage stroomverbruik kan de machine, die volledig in Duitsland wordt gebouwd, zelfs in een kantoorruimte worden opgesteld. Een 220 V stopcontact volstaat. De veiligheid wordt gegarandeerd door de bediening met twee handen (foto’s: Blech-Tec)

 

buigwerk van de BT 150 van Blech Tec

Buigwerk van de BT 150: let op de fijnheid in vergelijking met het muntstuk van één eurocent

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven