Nieuws

Minder exposanten Metav 2010

25 procent minder exposanten. 40 procent minder beursoppervlakte. Deze stevige cijfers meldde beurorganisatie VDW (Verein Deutscher Werkzeugmaschinenfabriken) deze week tijdens een persconferentie in Keulen (D) over de Metav 2010.

Drie maanden voor de opening van de Metav 2010, 23 tot en met 27 februari in Düsseldorf (D), wordt het duidelijk dat deze internationale metaalbeurs behoorlijk afgeslankt is. Dit geldt overigens ook voor andere vakbeurzen. Tijdens de persconferentie bij Ford in Keulen noemde dr. Detlev Elsinghorst, president van de Metav, de dalingen 25 procent en 40 procent. Oftewel 550 exposanten uit 25 landen bezetten volgend jaar een netto-oppervlakte van 30.000 vierkante meter.

 

Metav

De Metav 2008 telde 846 exposanten op 54.000 vierkante meter en 52.000 bezoekers. 8 procent van die bezoekers kwam uit ons land (foto’s: VDW)

 

Zes hallen

In hallen uitgedrukt: zes hallen van het beursterrein in Düsseldorf zijn tijdens de Metav 2010 bezet (hal 15, 16 en 17 bij de ingang Noord en aan de overzijde de hallen 9, 10 en 11). Duidelijk is dus dat er minder exposanten zijn die bovendien minder vloeroppervlakte nodig hebben om te exposeren.

 

Interessante manifestaties

De beursorganisatie wil echter de metaalbranche tijdens de Metav 2010 maximaal waar voor hun geld bieden. Rondom de beurs staan een aantal interessante manifestaties op stapel: het Dortmunder Schleifseminar, de Sonderschau ‘Metal meets medical’, een informatiestand over toekomstige automobielaandrijvingen, een Sonderschau ‘Job mit Power’ om de jeugd warm te maken voor een beroep in de metaal en last but not least krijgt het duurzaamheidsplatform ‘Blue Competence’ aandacht tijdens de beurs.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven