Ga naar hoofdinhoud

Miljoenenorder voor Buvo Castings

Buvo Castings heeft een megaorder binnengehaald ter waarde van ruim 30 miljoen euro. De order is afkomstig van “een van de grootste toeleveranciers in de automobielbranche”. Buvo Castings gaat voor deze toeleverancier hoogwaardige onderdelen voor laadsystemen van auto’s produceren. Met deze miljoenenorder onderstreept het bedrijf uit Helmond zijn groene ambities.

Niet alleen de opdracht is bijzonder, maar ook de producten die naar aanleiding van deze order geproduceerd gaan worden, meldt het bedrijf. “De producten dragen namelijk voor 100% bij aan de verdere verduurzaming en elektrificatie van de automobielindustrie.

‘Belangrijke mijlpaal’

“Na een periode van ruim 3 jaar uitdagende marktomstandigheden, markeert deze grote order een belangrijke mijlpaal voor ons”, geeft Buvo Castings aan. Het bedrijf heeft hard gewerkt om weer op te krabbelen. “Deze order onderstreept het vertrouwen dat klanten hebben in de expertise en capaciteiten van Buvo Castings.”                                             .

Het bedrijf laat met de slogan ‘Die Casting for Green Mobility’ duidelijk zien waar de ambities liggen. Buvo Castings is vastbesloten om een belangrijke bijdrage te leveren aan duurzame mobiliteit. “Het project voor de automobielindustrie sluit naadloos aan bij deze visie, aangezien de laadsystemen essentiële componenten zijn voor elektrische en hybride voertuigen.”

Producten van Buvo zijn onder meer terug te vinden in eindproducten van autoproducten als Mercedes, VW, McLaren, BMW en Volvo.

‘Veel waarde aan duurzaamheid’

Buvo Castings hecht veel waarde aan duurzaamheid en past met het hergebruik van aluminium volledig in de circulaire industrie. “Het aluminium dat gebruikt wordt in de productie van de onderdelen wordt uitsluitend verkregen uit schroot, waardoor er geen nieuwe grondstoffen worden geëxploiteerd”, stelt het bedrijf.

“Dit draagt bij aan een verminderde milieubelasting en versterkt de positie van Buvo Castings als een verantwoordelijke speler in de industrie.”

‘Groene energieoplossingen’

Behalve onderdelen voor laadsystemen van auto’s, levert Buvo Castings ook cruciale componenten voor hybride warmtepompinstallaties, die van groot belang zijn in de huidige energietransitie. Het bedrijf speelt zo een belangrijke rol in het bevorderen van groene energieoplossingen.

Bovendien is Buvo Castings bezig met het realiseren van aanzienlijke energiebesparingen. Het bedrijf heeft ambitieuze plannen om waterstof als energiebron te integreren in de eigen productieprocessen. Dit initiatief onderstreept hun inzet van Buvo om groene energieoplossingen te omarmen en getuigen van van de inzet van het bedrijf voor duurzaamheid en innovatie.

‘Betrouwbare partner gietindustrie’

“We zijn zeer verheugd over deze megaorder en het vertrouwen dat onze klanten in ons hebben gesteld”, reageert Pieter Rijs, CEO van Buvo Castings. “Het stelt ons in staat om ons leiderschap in de gietindustrie verder te versterken en tegelijkertijd bij te dragen aan een duurzamere mobiliteitssector. We blijven onze inspanningen richten op innovatie, kwaliteit en duurzaamheid om zo de verwachtingen van onze klanten te overtreffen.”

“Met deze nieuwe order en voortdurende toewijding aan duurzaamheid, bevestigen we opnieuw onze positie als een vooruitstrevend bedrijf en betrouwbare partner binnen de gietindustrie” geeft het bedrijf aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven