Ga naar hoofdinhoud

Microtechniek zet Matec in voor speciaalwerk

Met een standaard-portaalmachine van Matec haalt Microtechniek huzarenstaaltjes uit: gaten positioneren met een plaatstolerantie van 0,05 mm op 2,5 m en aluminium-verspanen alsof het een hoogvermogen-machine is. Het sleutelwoord voor Microtechniek is stabiliteit.

In Beverwijk staat een Matec – 30P.  Geen nieuws want Microtechniek werkt al vanaf 2007 met deze portaalmachine. Wél bijzonder zijn de verspanende bewerkingen die Microtechniek met dit vijfassige bewerkingscentrum uitvoert. Wapenfeit: het frezen  van gaten in sandwichpanelen met een plaatstolerantie van 0,05 mm over een afstand van 2,5 mm. Oftewel: de gaten worden gepositioneerd met een tolerantie van +/- 0,017  mm op 2500 mm!- en zwenkas, zijn ondergebracht in de freeskop.

 

Matec width =

De portaalmachine Matec – 30P bij Microtechniek in actie bij het verspanen van aluminium (foto’s: Reinold Tomberg, kijk hier voor meer foto’s van ons bezoek aan Microtechniek)

 

Motorframe

Microtechniek verspaant op de Matec ook aluminium delen die samengesteld worden tot een motorframe van een raket. In vergelijk met andere toeleveranciers die werken voor opdrachtgevers in de aerospace valt op dat Microtechniek werkt met een machine in een standaard-uitvoering. Om toch voldoende verspaningscapaciteit te behalen frezen de mensen van Microtechniek op ‘’stabiliteit’’.  De snedediepte is relatief hoog en de voeding wat lager.

 

In het komend nummer van Metaal Magazine meer informatie over de Matec van Microtechniek. Kijk hier voor een aanbieding voor een abonnement op Metaal Magazine. In ons land wordt Matec vertegenwoordigd door Limas.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven