Metav appetizer voor Techni-Show? • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Metav appetizer voor Techni-Show?

Van 28 februari tot en met 3 maart vindt in Düsseldorf (D) de Metav 2012 plaats. Deze vakbeurs voor productietechnologie en automatisering zit twee weken vóór de Techni-Show 2012 in Utrecht en knap vijf maanden ná de internationale EMO-vakbeurs in Hannover.

De vraag is dus: valt er veel nieuws te zien? Ook is de vraag hoeveel Nederlanders naar Düsseldorf zullen gaan? Aan de beursorganisatie zal het niet liggen. Zij proberen op de Metav 2012 toch weer een aantrekkelijk programma voor de bezoekers te maken. Voor metaalbedrijven actief in de medische techniek, de elektrische mobiliteit en het verspanen van lichte materialen is een bezoek aan Düsseldorf zeker aan te bevelen.

 

Grote width =

De grote carrouseldraaibank Hankook VTC 50/60 E  tijdens de Metav 2010. Een indrukwekkende machine: 16 m lang, 11m hoog en 10 m diep. De eigen massa van deze machine bedraagt 25.000 kg (foto: Paul Quaedvlieg)

 

Medical

Onder de noemer ‘Metal meets Medical’ staat de medische technologie in het middelpunt van de aandacht. Hier lijkt de omzetgroei geen crisis te kennen. Daarom staan de fabrikanten van medische apparatuur nog sterker dan voorheen in de aandacht van de machinebouwers.

 

Bekijk hier onze foto’s van de Metav 2010.

 

Composiet

De VDW organiseert tijdens de Metav 2012 samen met het Duitse vaktijdschrift Maschinenmarkt en het Verbund Carbon Composites uit Augsburg een speciale tentoonstelling onder de titel ‘MM Composites World Area’. Deze laat moderne productie- en automatiseringsoplossingen zien voor de bewerking van composietmaterialen.

 

NRW

Op de Metav 2012 zal de deelstaat Nordrhein-Westfalen (NRW) zijn competenties in de efficiënte productie demonstreren op een gemeenschappelijke stand van de regio NRW. Zo is er op 29 februari een speciaal vakevenement met als thema ‘Productietechnologie op weg naar elektromobiliteit’.

 

Verspaning

Zeker de moeite waard is een bezoek aan de Metav-technologieforums met als onderwerp ‘Zukunftsfähige Zerspanprozesse’. Deze technologieforums worden op 29 februari en op 1 maart georganiseerd door het ‘Gesellschaft für Fertigungstechnik und Entwicklung Schmalkalden’ in samenwerking met de branchevereniging ‘Präzisionswerkzeuge‘ van de VDMA.

 

Bekijk hieronder een filmpje van ons geschoten tijdens de Metav 2010:

 

 

In het komend nummer van Metaal Magazine in een artikel meer informatie over de Metav 2012. Kijk hier voor een aanbieding voor een abonnement op Metaal Magazine.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven