Metav 2018: minder bezoekers, maar hoge kwaliteit • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Metav 2018: minder bezoekers, maar hoge kwaliteit

De stand van Bimatec Soraluce met de multitasker FLP 8000, die verkocht is aan het Nederlandse Clement Metaal & Techniek (foto: Metaal Magazine).

Metav 2018 heeft vorige maand minder bezoekers getrokken. Wel werd een hoge kwaliteit bezoekers getrokken, zodat onder standhouders tevredenheid overheerste. Dat heeft de beursorganisator VDW bekendgemaakt. Bimatec Soraluce meldde een order van meer dan 1 miljoen euro binnengehaald te hebben.

In plaats van de verwachte 30.000 bezoekers trok de beurs in Düsseldorf 26.500 geïnteresseerden. Metav haalde in 2016 nog ruim 35.000 bezoekers.

Nieuwe klantgroepen

Toch zijn de standhouders tevreden over de kwaliteit van de mensen die de beurs bezocht hebben, meldt VDW. “Gerichte gesprekken met competente klanten op een hoog niveau, deels onverwachte machineverkoop en de ontwikkeling van nieuwe klantgroepen, worden genoemd in tal van rapporten van de exposanten.” Machinefabrikant Index noemde eveneens de kwaliteit van de bezoekers en gaf ook aan machines te hebben kunnen verkopen.

Klantorder van ruim 1 miljoen

Bimatec Soraluce heeft een order af kunnen sluiten ter waarde van ruim 1 miljoen euro. Dit was ook nog eens een klant die niet verwacht was en waarvoor ook geen aanbod klaarlag. Op de stand van de Spaanse machinefabrikant stond verder de multitasker FLP 8000, met het bordje dat deze al verkocht is aan het Nederlandse Clement Metaal & Techniek.

De terugval in bezoekers kwam volgens Wilfried Schäfer van de VDW door de bloeiende conjunctuur. “Bedrijven zijn druk bezig. Daarom was ook te voorzien dat veel bedrijven hun werknemers niet konden missen voor een beursbezoek.”

Plannen om te investeren

Ongeveer een derde van de bezoekers gaf aan van plan te zijn om te investeren, met name in gereedschapswerktuigen, instrumentatie, productie- en procesautomatisering, evenals precisie-instrumenten. Ook geeft een kwart van de bezoekers met plannen tot investeringen aan, de capaciteiten te willen uitbreiden met nieuwe machines.”Dit laat zien dat we juist zitten met de focus van de METAV op het kerngebied van de metaalbewerking en de aanvullende thema’s”, zegt Schäfer.

Bezoekers uit 50 landen

Van de bezoekers bleef het buitenlandse aandeel op 11 procent staan. Buitenlandse bezoekers kwamen uit zo’n 50 landen, vooral uit Nederland, Zwitserland, België en Oostenrijk.

“Al met al bevestigde de Metav 2018 de goede economische situatie van de branche en de stemming van afnemers rond investeringen”, concludeert Schäfer. De meerderheid van de exposanten ziet dat volgens hem ook zo. Meer dan 80 procent geeft aan bij de volgende Metav in maart 2020 opnieuw van de partij te zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven