Ga naar hoofdinhoud

Metaalunie verkent buitenlandse groeimarkten

Ondernemers in het mkb-metaal hebben een grote behoefte om op een toegankelijke en directe wijze kennis te maken met een buitenlandse markt. Exportstimulering is erg belangrijk, maar soms lastig te doorgronden voor een individueel bedrijf. De handelsmissies die de Koninklijke Metaalunie organiseert, zijn daarom voor het mkb-metaal een uitgelezen kans om contacten te leggen met potentiële handelspartners en in een kort tijdsbestek een buitenlandse markt te verkennen.

De komende maanden bezoeken Metaalunieleden een aantal interessante groeimarkten als Turkije, Zwitserland en Oekraïne. Maar ook exporttoppers als Duitsland, Engeland en Frankrijk worden niet overgeslagen. Al deze landen bieden veel perspectief voor mkb-bedrijven. Perspectieven die zelfs boven het belang van het individuele mkb-metaalbedrijf uitstijgen. Een groot deel van de huidige economische groei is immers toe te schrijven aan de export van Nederlandse bedrijven.

 

Handelsmissies

De Koninklijke Metaalunie organiseert samen met partners, in opdracht van de NL EVD Internationaal (agentschap van Ministerie van Economische Zaken) handelsmissies naar diverse landen maar ook naar buitenlandse vakbeurzen. NL EVD Internationaal financiert deze activiteiten in het kader van het Collectieve Promotionele Activiteiten (CPA) programma. De Metaalunie heeft onlangs door middel van een tender twee handelsmissies in de wacht gesleept. Daarnaast is de Metaalunie als medeorganisator nauw betrokken bij diverse andere missies.

 

Voordelen van handelsmissies voor bedrijven zijn dat ze op een laagdrempelige manier een nieuwe markt leren kennen, in contact komen met potentiële handelspartners, een netwerk opbouwen en inzicht krijgen in de zakencultuur van het land. De focus ligt op individuele matchmaking, één op één afspraken die worden gemaakt aan de hand van een met u samen opgesteld bedrijfsprofiel.

Hieronder vindt u een overzicht van alle handelsmissies die de Metaalunie in 2011/2012 organiseert:

  • Zwitserland 27 – 30 juni 2011
  • Turkije 3 – 7 oktober 2011
  • India februari 2012
  • Oekraïne 21-24 februari 2012
  • UK, missie Ecobuild beurs 19-22 maart 2012
  • Duitsland juni 2012
  • Frankrijk november 2012

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven