Ga naar hoofdinhoud

Metaalbewerken wordt meer en meer logistiek proces

DMG Mori heeft de AMR 2000 ontwikkeld. Deze kan ingezet worden voor de handling (ook Europallets) van materialen, werkstukken, gereedschappen én voor spanenafvoer.

Productiviteitsverbeteringen zijn steeds vaker wat verder buiten de CNC-machine te halen. Ging het eerst vooral om de machine zelf en daarna om automatisering direct aan de machines met handlingrobots, in de toekomst ligt de focus meer en meer op het logistieke proces eromheen. Dat meldt MTL Metaal Magazine in het nieuwste nummer.

Automatisering en digitalisering en koppelingen met het ERP-systeem zorgen ervoor dat materialen uit het magazijn op tijd worden geleverd, bijvoorbeeld met agv’s of amr’s (autonoom bewegende robots), om ze na bewerking weer weg te zetten in opslagsystemen.

Logistiek en planning

Logistiek en planning worden steeds meer onderdeel van het metaalbewerkingsproces, vatte een aanwezige op EMO Hannover de trend kernachtig samen.

Lees en bekijk in het vakblad wat diverse standhouders voor oplossingen lieten zien op het gebied van intelligentie in software, mobiele automatisering, gebruiksgemak, procesintegratie (onder meer met umati) én duurzaamheid (waaronder het energiegebruik).

Ook 3D-metaalprinten

MTL Metaal Magazine belicht ook de trends in 3D-metaalprinten aan de hand van EMO Hannover.

Heeft deze productietechnologie bijvoorbeeld nog wel toekomst als een van ’s werelds grootste machinebouwers additive manufacturing niet meeneemt in de highlights tour? Of is het eerder een teken dat 3D-metaalprinten stilaan beschouwd wordt als geaccepteerd?  

Zie alle trends in het novembernummer van MTL Metaal Magazine.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven