Messer snijdt grote platen schuin • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Messer snijdt grote platen schuin

Messer Cutting Systems stelde onlangs een nieuwe fiberlaser snijmachine voor. Het bijzondere aan deze PowerBlade is dat deze schuine kanten kan snijden aan groot plaatwerk tot lengtes van meer dan 40 m.

Messer Cutting Systems is vooral bekend van plasmasnijmachines en lasersnijmachines. Op de EuroBlech 2012 in Hannover toonde het bedrijf de nieuwe PowerBlade, een fiberlasersnijmachine met een zwenkbare snijkop. De machine is leverbaar in drie verschillende breedtes: 4200 mm, 5000 mm en 6000 mm. De bijbehorende maximale plaatbreedtes zijn: 2500 mm, 3000 mm en 4100 mm. De lengte van de bewerkingstafel is variabel, maar Messer claimt dat lengtes van meer dan 40 m leverbaar zijn.

 

Messer cutting systems Powerblade voor grote plaatDoor de zwenkbare snijkop kunnen er schuine kanten aan plaatmateriaal gesneden worden (foto’s: Messer Cutting Systems)

 

De PowerBlade heeft een zwenkbare snijkop, waarmee maximaal tot 45 graden onder een hoek gesneden kan worden. Deze kop kan 360 graden roteren. De fiberlaser heeft een vermogen van tussen de 2,4 en 3,0 kW. De positioneringssnelheid van de machine bedraagt 100 m/min voor zowel de X- als de Y-as en de acceleratie is maximaal 0,7 g. De positioneringsnauwkeurigheid is +/- 0,1 mm. Een ‘on board’ camera maakt het voor de operator mogelijk om het gehele snijproces goed te volgen. Messer heeft een Benelux vestiging in Delft.

 Messer besturing Global Control

De PowerBlade beschikt over de Global Control besturing van Messer, waardoor deze gebruiksvriendelijk te bedienen is

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven