Menselijke bewegingen bij Amada • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Menselijke bewegingen bij Amada

Op de EuroBlech 2010, die vorige week in Hannover werd gehouden, toonde Amada de buigcel Astro Ci. Deze buigcel is geheel geautomatiseerd dankzij een robot met twee armen. De industriële robot krijgt menselijke trekjes.

De engineers van Amada die de Astro Ci hebben ontwikkeld, hebben inderdaad naar de menselijke motoriek gekeken. De robot pakt producten, buigt deze en plaatst ze weer in een magazijn. Daarnaast kan de robot ook de gereedschappen wisselen. Opvallend is dat de robot zeer kleine producten kan pakken en buigen.

 

Astro Ci buigcel Amada op EuroBlech 2010

De Astro Ci trok veel bekijks in Hannover door de menselijke trekjes van de robot (foto: Paul Quaedvlieg, voor meer foto’s van de EuroBlech zie onze fotoreportage)

 

De afkantcel Astro Ci heeft in totaal 19 gestuurde assen. De servo-elektrisch aangedreven afkantpers van de buigcel heeft een buigkracht van 360 kN. Deze compacte buigcel vormt de ideale basis voor toepassingen bij dunne plaat, zoals bij de productie van componenten in de elektronica-industrie en de medische techniek.

 

Besturingstechnisch zet Amada bij deze buigcel in op het extern programmeren middels CAM-software. Het programmeren van de buigcel inclusief alle bewegingen van de robot gebeurt op een externe PC. Daarna kan de complete bewegingsafloop in 3D bekeken worden. Door de eenvoudige programmering kunnen ook kleine series economisch gemaakt worden.

 

Amada wordt in Nederland vertegenwoordigd door Landré Euromach in Vianen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven