Ga naar hoofdinhoud

Meer gemak met Bystronic BySoft 7

Een van de noviteiten van Bystronic op de EuroBlech 2012 was de nieuwe BySoft 7 software. Deze programmeer-software is geen update, maar een compleet nieuwe versie. Alles draait hierbij om gebruikersgemak en een hogere productiviteit.

De nieuwe software BySoft 7 van Bystronic bevat diverse nieuwe functies en mogelijkheden. Zo wordt bij het maken van een nieuw onderdeel of een component de nieuwste versie van Solidworks geopend, naar keuze in 2D of 3D. In CAM modus vinden de gebruikers diverse innovaties waaronder het automatisch reduceren van botsingen tussen de snijnozzle en afvaldelen die kantelen.

 

BySoft width =

BySoft 7 beschikt over verschillende nieuwe nesting functies (foto’s: Bystronic)

 

De functie ‘spread nesting’ zorgt ervoor dat tijdens het nesten de onderdelen beter verdeeld worden. Beter betekent in deze dat de software de onderlinge afstand tussen de onderdelen vergroot, voor een hogere procesbetrouwbaarheid. Aan de andere kant kan de operator of programmeur ook kiezen voor ‘compressed nesting’ waarbij juist de onderlinge afstand wordt verkleind, waardoor het plaatmateriaal zo efficiënt mogelijk benut wordt.

 

Make it easy

Onder het mom van ‘make it easy’ is de nieuwe software extra gebruikersvriendelijk gemaakt. Zelfs onervaren gebruikers kunnen de software makkelijk gebruiken en het maakt de productieprocessen in een fabriek eenvoudiger. Naast het nesten van onderdelen zijn mogelijkheden voor het maken van snijpatronen, genereren van buigprogramma’s, het simuleren van buigprocessen e.d.

 

BySoft width =

Met de module Plant Manager worden alle relevante machine- en productiedata inzichtelijk

 

Er zijn vier verschillende modules: plaatbewerking, buisbewerking, buigen en plant manager. Plant manager is een tool voor het plannen en monitoren van alle laser- en waterstraalsnijmachines voor één fabriek. Alle relevante machine- en productiedata zijn hiermee beschikbaar en inzichtelijk. De meeste machines van Bystronic zijn tegenwoordig uitgerust met een 22 inch touchscreen voor snel en eenvoudig programmeren en besturen. Bystronic Benelux is gevestigd in Hardinxveld – Giessendam.

 

In onderstaande video van de EuroBlech 2012 is BySoft 7 een van de onderwerpen:

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven