MCB neemt Belgische Saey over • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

MCB neemt Belgische Saey over

MCB neemt 100% van de aandelen over in de groep bedrijven van metaalgroothandel Saey. Bernard Saey, eigenaar en CEO van de Belgische staaldistributiegroep, en MCB hebben een overeenkomst gesloten voor de beoogde overname.

Met de overname wordt de toekomst en continuïteit van Saey als onafhankelijke groothandel in metaal gewaarborgd en verder uitgebreid. 

Op deze manier willen beide partijen hun positie in de Benelux en Frankrijk verder verstevigen en klanten nog beter bedienen.

De complementaire werking van een verschillende geografische focus, een onderscheiden productaanbod en uiteenlopende bewerkingsmogelijkheden kunnen hiertoe bijdragen.

Saey is een belangrijke staaldistributeur met vestigingen in Kuurne, Heule en Zwijnaarde die zich onderscheidt door met bewerkingen en diensten waarde toe te voegen.

Het bedrijf is 116 jaar actief in de branche, telt ongeveer 100 medewerkers en heeft een ruime groep klanten in de Benelux en Frankrijk.

Ondersteunt groeiambities

“MCB is een uitstekende partner om de groei- en ontwikkelingsambities van Saey te ondersteunen”, zegt Saey.

“Ketenoplossingen, vernieuwende concepten, digitale ontwikkeling, klantbeleving en duurzaamheid vormen een gemeenschappelijke focus.”

“Beide organisaties zijn trots op de inzet en competenties van hun medewerkers en hechten veel waarde aan de lokale cultuur en waarden.”

Zelfstandig binnen MCB

“MCB heeft de duidelijke intentie om Saey met het huidige sterke team als een zelfstandig bedrijf binnen de MCB-familie te handhaven”, zegt Bram Schildkamp, CEO van MCB.

“Dit om zo de succesvolle banden met bestaande klanten en leveranciers te handhaven en verder uit te breiden.”

Beide partijen kijken volgens hem uit naar een goede samenwerking en een vruchtbare uitwisseling van ideeën en plannen.

Metaalgroothandel MCB is ruim 80 jaar geleden gestart. Het bedrijf heeft een breed en diep assortiment in staal, rvs, aluminium en non-ferro. “Maar bovenal helpen wij onze partners met vooruitgang, verbetering, innovatie, ambitie en groei.” 

De beoogde overname zal in de komende maanden worden afgerond, onder voorbehoud van goedkeuring door de mededingingsautoriteiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven