Mazak start productie in Japanse Inabe • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Mazak start productie in Japanse Inabe

De eerste bouwfase van de nieuwe fabriek van Yamazaki Mazak in het Japanse Inabe is klaar. De eerste assemblagewerkzaamheden zijn gestart. Het bedrijf heeft 16 miljard yen (zo’n 125 miljoen euro) geïnvesteerd in deze eerste fase.

In de nieuwe fabriek worden grote freesmachines en 5-assige bewerkingscentra geproduceerd. Nu al gaat het om de Variaxis serie (5-assers) en de Versatech-serie (5-assig, dubbele kolom). Ook worden de grote machines er voor klanten getest.

Met de Inabe-fabriek wil het bedrijf kunnen voldoen aan de toenemende vraag naar grote bewerkingsmachines, met name in de lucht- en ruimtevaart, en in de bouw- en de energiesector. Behalve grote machines worden er in Inabe ook kleine en middelgrote verticale bewerkingscentra geproduceerd.

Zesde fabriek Japan

De moderne fabriek is de zesde productiefaciliteit van Mazak in Japan. Het wordt een Mazak iSmart Factory. Dit hoog-geautomatiseerde concept laat de complete digitale integratie van fabrieken zien, met behulp van de modernste productietechnologieën (MTConnect, Smooth Technology).

De eerste bouwfase in Inabe heeft een vloeroppervlak van 33.000m2 en staat op een stuk grond van in totaal 115.000 m2.

De bouw van de Inabe-fabriek startte in 2016. Met de voltooiing van de eerste fase, is de productie van de 75 kilometer verderop gelegen fabriek in Minokamo overgebracht naar de nieuwe faciliteit in Inabe.

19 meter hoog

Het pand is 19 meter hoog (tot aan het plafond). De hoogte onder de kraanrail is 13 meter. Daarmee verwacht het bedrijf meer dan voldoende capaciteit te hebben voor de productie van grote bewerkingscentra.

De fabriek staat op een vloer van 1 meter dik gewapend beton. Dit om trillingen te voorkomen tijdens het afstellen en inspecteren van de grote bewerkingscentra en om de hoge precisiemontage te garanderen.

Capaciteit stijgt met 20%

Nu de nieuwe fabriek operationeel is, is de totale productiecapaciteit van Mazak in Japan met 20 procent gestegen. Yamazaki Mazak ziet dat de markt voor bewerkingscentra momenteel sterk is. Het bedrijf plant dan ook een toename van de productie.

Met de nieuwe fabriek kan het bedrijf effectiever reageren op de behoeften van binnen- en buitenlandse markten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven