Mazak belaadt buizenlaser met bundels • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Mazak belaadt buizenlaser met bundels

Voor het automatisch beladen van de 3D Fabri Gear 220 ll heeft Mazak de BundleLoader ontwikkeld (foto: Tim Wentink)

De noviteit die Mazak op de Tube in Düsseldorf presenteerde is een oplossing die voort is gekomen uit de vraag van diverse klanten. Samen met een Italiaanse partner heeft Mazak een bundelbelader ontwikkeld voor het beladen van de 3D Fabri Gear 220 ll buizenlaser.

De BundleLoader is een geautomatiseerd magazijn, geschikt voor bundels ronde, vierkante en rechthoekige buizen. De maximale bundelmassa waarvoor het magazijn is ontworpen is 3.000 kg. Tot die massa kunnen er buizen met een minimale lengte van 3.100 mm en tot een maximale lengte van 6.100 mm (optioneel 8.100 mm) beladen worden. De maximale diameter van ronde buizen bedraagt 160 mm en de maximale afmeting van vierkante of rechthoekige buizen bedraagt 152,4 mm.

Geleidingen

De BundleLoader  is geplaatst op geleidingen zodat er ruimte gecreëerd kan worden tussen de machine en het magazijn. Op die manier kan de operator ook buizen handmatig laden op de V-vormige ondersteuningen van de laser. Dit stelt de gebruiker in staat om tussen een serie door een spoedopdracht te produceren.

Mazak BundleLoader
De BundleLoader is een geautomatiseerd magazijn, geschikt voor bundels ronde, vierkante en rechthoekige buizen (foto: Tim Wentink)

Bekijk hieronder ook een korte video van de 3D Fabri Gear 220 ll  buizenlaser op de Tube 2016:

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven