Ga naar hoofdinhoud

Matsuura combineert sinteren en frezen

Matsuura trok tijdens de EuroMold 2011 veel belangstelling van het beurspubliek met de nieuwe Lumex Avance-25. Een bijzondere machine: rapid prototyping gecombineerd met hogesnelheidsfrezen. De foto hiernaast toont een werkstuk met inwendige, contourvolgende koelkanalen.

Matsuura omschrijft de Lumex Avance-25 die in Frankfurt (D) gedemonstreerd werd als een ‘Metal Laser Sintering Hybrid Milling Machine’. Een hele mondvol. Kort samengevat komt het erop neer dat de opgroeitechniek lasersinteren in deze machine gecombineerd wordt met hogesnelheidsfrezen. De hybride machine kan maximaal een werkstuk laten opgroeien en frezen van 250 mm x 250 mm x 185 mm.

 

Matsuura width =

De Matsuura Lumex Avance-25 zoals geëxposeerd tijdens de EuroMold 2011 in Frankfurt (foto’s: Matsuura en Reinold Tomberg, voor meer foto’s van de EuroMold 2011 zie ons fotoalbum)

 

400 W fiberlaser

Voor het lasersinteren wordt een Yb-laser ingezet van 400 W die kan scannen met 5 m/s met een focusdiameter tussen 100 micrometer tot 600 micrometer. De laagdikte bij het sinteren bedraagt gemiddeld 20 micrometer. Voor het hogesnelheidsfrezen kan een gebruiker kiezen uit een 45.000 min-1 of een 60.000 min-1 freesspil. Matsuura wordt in ons land vertegenwoordigd door Bendertechniek.

 

Voor meer informatie zie een artikel in een volgend nummer van Metaal Magazine en de bijgevoegde presentatie:

 

ppt bestand  LUMEX_Avance-25-E

 

Zie ook de bijgevoegde video’s:

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven