Materials Engineering toont materiaaltechniek • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Materials Engineering toont materiaaltechniek

Op 13 en 14 mei vindt de negende editie van de vakbeurs Materials Engineering plaats in het beursgebouw van Eindhoven. Deze tweejaarlijkse vakbeurs is de enige binnen de Benelux waar de laatste ontwikkelingen op het gebied van materiaaltechnologie worden getoond.

Naast het expositieprogramma biedt de beurs Materials Engineering onder andere een minisymposium, lezingen, een innovatiepaviljoen in samenwerking met Syntens en het aluminium-paviljoen in samenwerking met het Aluminium Centrum. De beurs is interessant voor technici die betrokken zijn bij het toepassen van materialen en technieken in het productontwikkelings- en productieproces.

 

Materiaaltechnologie thema Materials Engineering

4C Consultants uit Emmen presenteert tijdens Materials Engineering de SD300 3D printer van Solido. Deze printer is een desktop-machine waarmee op de werkplek 3D modellen direct vanuit CAD opgebouwd kunnen worden (foto: 4C Consultants)

 

Tijdens de negende editie van Materials Engineering vindt er een ‘Brokerage Event’ (Match Making) plaats, dat georganiseerd wordt door Bureau Bosman en Enterprise Europe Network. Het Brokerage Event is een gelegenheid voor contacten tussen nationale en internationale mkb’ers.

 

Minisymposium

Parallel aan de beurs wordt er een minisymposium en lezingenprogramma georganiseerd. Het lezingenprogramma is opgebouwd uit een aantal parallelsessies en is voor de bezoeker vrij toegankelijk.  

 

Tijdens het minisymposium staan twee actuele thema’s centraal: valorisatie van materiaalonderzoek en samenwerken bij materiaalonderzoek. Donderdag 14 mei zal Doekle Terpstra als key-note speaker optreden tijdens het mini symposium ‘samenwerken bij materiaalonderzoek. Tevens is  Annemieke Roobeek present en zij zal spreken op woensdag 13 mei over het thema ‘valorisatie bij materiaalonderzoek’.

 

 Exposanten_Materials Engineering
 Lezingprogramma_Materials Engineering

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven