Nieuws
De Uniset-C is een optisch voorinstelsysteem voor gereedschappen, bedoeld voor de onderkant van de markt. (foto: Mapal)

Mapal introduceert een nieuw, low-end systeem voor het optisch instellen van gereedschappen. Het Uniset-C systeem is met name bedoeld om het optisch meten en voorinstellen te vereenvoudigen om daarmee de toepassing dichter bij de werkvloer te brengen.

De Uniset-C is een optisch voorinstelsysteem voor gereedschappen, bedoeld voor de onderkant van de markt. Het hele systeem is compact en het gereedschap blijft goed toegankelijk. De meetarm met de optische camera en dimbare verlichting, kan eenvoudig gepositioneerd worden. En een geïntegreerde sensor activeert de laser in de meetarm wanneer deze aangeraak wordt.

Eigenschappen
Het systeem laat een snelle meting toe van onder andere VHM en PCD schachtfrezen. De maximale diameter is 400 mm, net als de maximale lengte van het gereedschap. Dit komt mede doordat Mapal de software voor de Uniset-C grotendeels baseert op het grotere Uniset optisch voorinstelapparaat. Bepaalde functionaliteiten voor snel instellen uit de software van het grotere systeem vind je terug in het compacte Uniset C model. Daarnaast zijn bepaalde instelcycli voorgeprogrammeerd. Deze kunnen eenvoudig aangeklikt worden. Deze cycli zijn er voor bepaalde gereedschaptypen. De meting zelf verloopt volledig geautomatiseerd, in enkele seconden tijd. Een uitbreiding is het Balluf-systeem voor een koppeling naar achterliggende systemen met gereedschapdata.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven