Ga naar hoofdinhoud

Magnelis ZM800 voor het eerst in serie uitgeleverd

Goed nieuws voor staalverwerkende bedrijven die constructies installeren in agressieve omgevingen, zoals op zee. De nieuwe staalsoort Magnelis ZM800 wordt, na uitgebreide testproducties, voor het eerst in serieproductie uitgeleverd. Deze nieuwe staalsoort met zink-magnesium coating is een aanzienlijk goedkoper alternatief voor traditioneel aluminium én het biedt tot 25 jaar garantie tegen corrosie. Daarnaast wordt ZM800 met aanzienlijk minder uitstoot van broeikasgassen geproduceerd.

Magnelis ZM800 is een product van ArcelorMittal. De nieuwe staalsoort wordt vanaf deze maand door KS Service Center uit Moerdijk als eerste leverancier ter wereld verwerkt en geleverd. General manager Corné Rottier is er trots op: “Dit is een staalsoort die onze klanten op meerdere fronten ontzorgt.”

“Door de garantie tot 25 jaar tegen corrosie kunnen zij financiers meer zekerheid bieden op hun projecten. Hierdoor zijn banken eerder bereid tot het verstrekken van een lening aan investeerders.”

Lagere onderhoudskosten en duurzamer

“Daarnaast zorgt de levensduur van dit staal ervoor dat de onderhoudskosten van constructies met dit staal substantieel lager zijn. Bovendien is een ZM800 product minder milieubelastend dan een toepassing die achteraf stukverzinkt wordt en dat vind ik persoonlijk ook erg belangrijk.”

Het ZM800 staal wordt door KS Service Center verwerkt tot bandstaal waarmee ketenpartners onder andere profielen kunnen produceren.

Dikste zinklaag tot nu toe

Magnelis ZM800 heeft een zink-aluminium-magnesium coating van 800 gram per m2 voor het totaal van beide zijden. Dit betekent een dikte van 65 µm per zijde.

800 gram is volgens de staalproducent bijzonder in de wereld van zink-magnesium coatings. De dikst bekende zinklaag tot nu toe is 620 gram per m2. ZM800 is minstens even corrosie-werend als stukverzinkt (naverzinkt) en een goed alternatief voor aluminium.

In agressieve omgevingen

Deze eigenschappen maken ZM800 erg aantrekkelijk voor toepassingen in agressieve omgevingen, zowel vanwege de kostenbesparing als in de verwerking.

Traditioneel worden rampalen of toepassingen op water achteraf stukverzinkt. Dit is bewerkelijk en tegenwoordig vanwege de energieprijzen erg kostbaar. Staal met een zinkcoating kan direct worden toegepast. Dit maakt ZM800 de ideale staalsoort voor de productie van hekwerken, montagesystemen van zonnepanelen en constructies op zee.

Magnelis

Magnelis Zink Aluminium Magnesium staal wordt in een smeltbad voorzien van een metallische zinkbekleding met de bijzondere chemische samenstelling van 3,5% aluminium en 3% magnesium.

Het magnesiumgehalte van 3% is cruciaal omdat het op het hele staaloppervlak een stabiele en duurzame beschermende laag vormt. Dit zorgt voor een veel betere corrosieweerstand dan bekledingen met een lager gehalte aan magnesium.

KS Service Center

KS Service Center is gespecialiseerd in het verwerken en leveren van sendzimir verzinkt en zink aluminium magnesium bandstaal en plaat op maat in uiteenlopende diktes en kwaliteiten.

Met ruime expertise in de staalindustrie en een uitgebreid netwerk aan leveranciers en ketenpartners richt het bedrijf zich op het optimaal ontzorgen van opdrachtgevers.

ZM800 is onderdeel van het complete Magnelis assortiment dat KS Service Center levert. Het gaat om ZM70, ZM90, ZM120, ZM175, ZM200, ZM250, ZM310, ZM430 en ZM620.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven