Nieuws

Magistor vindt partner voor volgende groeifase

Investeringsmaatschappij Het Participatie Huis heeft een minderheidsbelang verworven in Magistor. De aandeelhouders van deze technische groothandel uit Rijssen zochten een ervaren investeerder die kan bijdragen aan het vormgeven van de volgende groeifase en de verdere professionalisering van de onderneming”. Parallel aan de transactie werd Frederik Tattersall aangesteld. Hij gaat de dagelijkse aansturing van het bedrijf voor zijn rekening nemen.

De drie aandeelhouders van Magistor, die bij het totstandkomen van de transactie werden bijgestaan door Marktlink Fusies & Overnames, blijven betrokken bij de onderneming.

“De aandeelhouders van Magistor hadden de wens om middels een zogenoemde ‘pre-exit’ een kapitaalkrachtige en ervaren partner aan boord te halen”, vertelt Fredrik Jonker van Marktlink Fusies & Overnames.

“Na gesprekken gevoerd te hebben met verschillende geïnteresseerde partijen, is de ideale partner uiteindelijk gevonden in Het Participatie Huis, in combinatie met Frederik Tattersall.” Het Participatie Huis investeert in bedrijven met een bewezen trackrecord om verder gezamenlijk een groeitraject in te gaan.

‘Nooit de intentie’

“We zijn Magistor met een klein aantal mensen met een gezamenlijke historie bij een eerdere werkgever gestart”, legt Wim Hendriks, één van de oprichters en aandeelhouder van Magistor, uit.

“We hadden nooit de intentie om uit te groeien tot een onderneming van het huidige formaat. Dankzij onze betrokken medewerkers in combinatie met een formule die goed aansloeg in de markt werd door jaarlijks te groeien uiteindelijk in 2018 de mijlpaal van 10 miljoen euro omzet behaald.”

‘Niet de juiste personen voor leiding’

Maar met de groei van de omzet is de organisatie ook sterk gegroeid, vervolgt Hendriks. “Dat betekent dat je takenpakket als ondernemer verandert.”

“We zijn het ondernemen allesbehalve zat, maar zien onszelf met het oog op de toekomst niet als de juiste personen om leiding te geven aan de organisatie die er inmiddels staat. Dit was voor ons de reden om Marklink in te schakelen om deze ervaring en capaciteit extern te gaan zoeken.”

‘Organisatorische aansturing’

Met Frederik Tattersall heeft Magistor iemand aan boord gehaald met veel ervaring op het gebied van organisatorische aansturing en het aanbrengen van structuur. Zo kunnen de aandeelhouders van Magistor zich weer richten op waar ze goed in zijn, het ondernemen zelf, aldus het persbericht.

“We willen niet langer de kar zelfstandig trekken, maar wel de kar van achteren mee helpen duwen”, vult Hendriks aan. “ Wij zien nog veel kansen voor Magistor.”

“De komende jaren gaan wij gezamenlijk met de nieuwe aandeelhouder en Frederik Tattersall werken richting een nieuwe stip op de horizon en de organisatie klaarmaken voor de toekomst.”

Technische groothandel

Magistor is een snelgroeiende technische groothandel die zich sinds de oprichting in 2003 volledig heeft gespecialiseerd in de verkoop van straalmiddelen en gereedschappen voor de metaalbewerkende en -verwerkende industrie.

De klanten van Magistor variëren van staalbouwers, constructiebedrijven en fabrikanten van automotive-onderdelen tot bedrijven in de luchtvaart en de medische industrie.

De aandeelhouders hebben de groothandel uitgebouwd tot een sterk en dynamisch bedrijf met circa 15 medewerkers. “Dankzij haar brede en diepgaande vakinhoudelijke kennis is de onderneming een volwaardige sparringpartner voor haar klanten.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven