Machines plaatsen met luchtkussens (foto’s + video) • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Machines plaatsen met luchtkussens (foto’s + video)

Jan van Dam Machine Transport heeft kortgeleden 2 zware machines geplaatst met behulp van luchtkussens. Daarvoor heeft het bedrijf, dat gespecialiseerd is in vervoer en intern transport van bewerkingsmachines, een hovercraftset (72 ton).

De 2 Sumitomo Demag horizontale spuitgietmachines zijn per trailer naar het bedrijf vervoerd. Daar aangekomen heeft Jan van Dam Machine Transport voor de definitieve plaatsing binnen de werkplaats, gebruikgemaakt van een hovercraftsysteem.

Luchtdruk onder platen

De machinetransporteur heeft elke machine eerst precies op speciale platen met ingebouwde luchtkussens gezet. Dan is lucht met een juiste druk in de kussens onder de platen aangebracht. De platen komen daardoor omhoog en tillen de machine op.

‘Zwevend’ verplaatsen

Door de relatief lage wrijvingscoëfficiënt was het mogelijk de machine ‘zwevend’ naar de juiste plek in de werkplaats te brengen. Daar is de lucht weer uit de kussens verwijderd, waarna de 2 machines exact konden worden geplaatst.

Vloerbelasting verdelen

De speciale hovercraftset, die is ondergebracht in een makkelijk te vervoeren container, kan worden ingezet bij zware machines om de vloerbelasting beter te verdelen. Het is volgens het bedrijf ideaal voor gebruik op een gecoate vloer.

Jan van Dam Machine Transport

Familiebedrijf Jan van Dam Machine Transport uit Oudewater bestaat sinds 1901. Het bedrijf heeft ruim 30 jaar ervaring in het vervoeren van machines, productielijnen en andere kwetsbare producten.  

Bekijk stills uit de video van Jan van Dam Machine Transport:

Video

Bekijk de video van de hovercraftset van het bedrijf:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven