Ga naar hoofdinhoud

LVD Toolcell heeft geïntegreerd gereedschap

LVD Company presenteerde vorige week op de EuroBlech met de nieuwe Toolcell een onverwachte noviteit. Deze nieuwe kantbank heeft een geïntegreerde en automatische gereedschapswisselaar, die de insteltijd beperkt en de capaciteit en efficiëntie optimaliseert.

Het bijzondere aan de Toolcell van LVD is de geïntegreerde bibliotheek van boven- en ondergereedschappen, ondergebracht in een gereedschapsstation dat zich onder de achteraanslag van de machine bevindt. Dankzij een innovatieve grijper die in de aanslagvinger is geïntegreerd, kan daarom de achteraanslag als gereedschapswisselmechanisme gebruikt worden.

 

LVD width =

Bij de Toolcell van LVD wordt de achteraanslag tevens als gereedschapswisselmechanisme gebruikt (foto’s: Paul Quaedvlieg)

 

Terwijl de operator de volgende opdracht voorbereidt, wisselt de afkantpers automatisch de nodige boven- en ondergereedschappen. Alle gereedschappen blijven in de machine zitten, waardoor het wisselen veel minder tijd vergt. Alle gereedschapsstations worden door het grijpermechanisme nauwkeurig gepositioneerd en geverifieerd met de scanmodus van het in de ToolCell ingebouwde Easy-Form Laser adaptief buigsysteem. Het afregelen van gereedschapsstations behoort tot het verleden.

 

Voldoende opslag

De gereedschapswisselaar beschikt over voldoende opslagcapaciteit voor twee volledige rijen zelfklemmend bovengereedschap (stempels) en vijf volledige rijen ondergereedschap (V-matrijzen). Het gereedschapsstation kan worden uitgerust met een flexibele gereedschapsconfiguratie, afgestemd op de specifieke behoeften van de klant.

 

LVD width =

De nieuwe kantbank van LVD is in eerste instantie verkrijgbaar met een capaciteit van 135 ton en werklengte van 3060 mm, capaciteiten van 170 en 220 ton en werklengtes van 3060 en 4080 mm zullen volgen

 

De Toolcell is een nauwkeurige kantpers die uitgerust is met geavanceerde hydraulica en elektronica. De kantpers is op een stevig frame gemonteerd om de nauwkeurigheid te verzekeren en wordt aangeboden in configuraties met meerdere assen. Verder is de Toolcell uitgerust met Touch-B, de allernieuwste 19”-touchscreenbediening van LVD. Touch-B omvat intuïtieve grafische symbolen waarmee alle machineparameters ingesteld kunnen worden, wat een snelle en efficiënte werking verzekert. Zie ook de video hieronder:

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven