LVD kant grote profielen adaptief met Synchro-Form • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

LVD kant grote profielen adaptief met Synchro-Form

De LVD Synchro-Form kan de plaat manipuleren en daarmee onbemand grote profielen buigen

LVD  introduceerde op de EuroBlech de Synchro-Form met adaptieve buigtechnologie. De machine handhaaft automatisch de hoekconsistentie en het vereiste geometrisch profiel bij het hanteren, positioneren en kanten van grote werkstukken met meerdere buigingen. Het systeem ondervangt de problemen van accumulatieve fouten en ’trial-and-error’ bij het kanten van grote profielen. Bijgevolg zorgt Synchro-Form voor nauwkeurig en efficiënt kanten, handmatige tussenkomst wordt vermeden en de doorlooptijd verbetert.

Synchro-Form maakt gebruik van een laserscanner en synchromodules (X-, R-, A-as-magneten) om elke buiging te manipuleren, te positioneren en te meten. De digitale informatie wordt doorgestuurd naar de Touch-B-sturing, die werkstuk- en rampositie aanpast om zo het juiste profiel te kanten. Afwijkingen worden niet geaccumuleerd maar in plaats daarvan aangepast bij elke buiging. Zelfs na meerdere opeenvolgende buigingen wordt het profiel nog steeds perfect gevormd.

In-process hoekmeetsysteem

Het Synchro-Formsysteem wordt toegevoegd aan LVD’s Easy-Form Laser, een gepatenteerd in-process hoekmeetsysteem, dat in 2002 op de markt kwam en dat nu op alle Easy-Form-afkantpersen voorzien is. Het unieke Easy-Form Laser-systeem gebruikt een laser en symmetrische meting aan de voor- en achterkant van de matrijs om de juiste waarde van de hoek van het werkstuk te meten.

Tot 3.000 ton

Synchro-Form van LVD is geïntegreerd in de Synchro-Form-serie met modellen variërend van 320 ton/4 meter tot 3.000 ton/14 meter en is ook beschikbaar op tandem-, tridem- en quademconfiguraties. Deze maatwerkmachines worden vooral gebruikt voor kraangieken, grondverzetmachines, verlichtingspalen en in de bouw-, transport-, landbouw-, offshore, olie/gas en windenergie-sectoren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven