LMI Technologies neemt FocalSpec over • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

LMI Technologies neemt FocalSpec over

Line confocal inaging (LCI) maakt gebruik van een witte lichtbron en reflectie van ‘oranje’ en ‘blauwe’ golflengten van de hoge en lage punten van een object (respectievelijk boven- en onderkant) die worden doorgegeven aan specifieke pixels op de camera. (Beeld: LMI Technologies)

LMI Technologies (LMI), 3D inline scanning en inspectie, neemt het Finse bedrijf voor optische metrologie FocalSpec over, dat line confocal imaging (LCI) producten ontwerpt en produceert. LMI’s moedermaatschappij, de TKH Group, wil 100% van de aandelen van FocalSpec verwerven. Het bedrijf wordt geïntegreerd in de LMI-groep van LCI-producten en de producten blijven onder het productmerk FocalSpec op de markt.

FocalSpec LCI-sensoren maken gebruik van een optische methode op basis van laterale chromatische confocale scanning die off-axis wordt gemonteerd om tegelijkertijd 3D-topografie (oppervlaktegeometrie), 2D-intensiteit (oppervlaktecontrast) en 3D-tomografie (scannen van meerdere lagen onder een transparant oppervlak) vast te leggen met bemonsteringssnelheden tot 27 M datapunten per seconde en een herhaalbaarheid van metingen van 70 nm. Geen enkele andere vision-oplossing op de markt combineert dit niveau van snelheid, precisie en multimodale en multi-layer Imaging, stelt het bedrijf.

De 2D- en 3D-scanmogelijkheden en inspectieoplossingen worden op grote schaal gebruikt in verschillende toepassingen zoals in consumentenelektronica (CE), batterij, farma, halfgeleiders en de medische sector.

Technologische prestaties

“Lijnconfocale sensoren geven een sprong in technologische prestaties voor het scannen van ondoorzichtige, transparante en gebogen materialen”, Aldus Terry Arden, CEO, LMI Technologies. “Bij LMI Technologies werken we aan 3D-metingen met slimme sensortechnologie. Onze FactorySmart-sensoren verbeteren de kwaliteit en efficiëntie van fabrieksproductie door snelle, nauwkeurige en betrouwbare inspectie te bieden die gebruik maakt van slimme 3D-technologieën. In tegenstelling tot contactgebaseerde meting of 2D-visie, voegen onze contactloze oplossingen 100% kwaliteitscontrole toe.”

Metrologische toepassingen

“De toevoeging van LCI-technologie aan het 3D-productportfolio van LMI Technologies geeft een heel complete set oplossingen voor metrologische toepassingen in kritische assemblageprocessen”, aldus Sauli Törmälä, voorzitter van FocalSpec. “We kijken ernaar uit om de krachten te bundelen.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven