Lasersnijden met ‘witte handschoenen’ op TechniShow • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Lasersnijden met ‘witte handschoenen’ op TechniShow

Amada Alpha-V-Series.

Ook dit jaar laat Amada weer een aantal hoogtepunten zien op het gebied van technologische en innovatieve oplossingen voor producties tijdens de TechniShow. De bezoeker kan zich informeren op het gebied van de nieuwste methodes van behandeling en processing van metaal, plastics en de toepassing van accessoires en gereedschappen.

Zo is er onder meer de HFE buigmachine serie te zien, die nu uitgerust is met een 3i-controller voor industry 4.0. Ook is er de nieuwe standaard in CO2 lasersnijden, de LC Alpha V te zien, een specialist voor het verwerken van dun plaatstaal. De bezoeker komt ook meer te weten over Amada’s interpretatie van industry 4.0, inclusief de externe programmering, smart machine controlling via de mobiele telefoon en het opslaan van cutting-data in de cloud.

Bijna krasvrij

De Alpha V is een CO2 laser met alle materiaalbeschermingsopties die de fabrikant wenst. De LC Alpha V werkt bijna krasvrij op gevoelige/delicate oppervlakken. Het is een snelle compacte lasersnijmachine met heel korte doordringtijden maar ook met hoge reik- en snijsnelheden. De adaptieve optica past steeds de straal aan aan het materiaal. Zelf bij hoge snelheden of onder plasma, snijdt het systeem altijd betrouwbaar. Het snelwisselsysteem met mondstuk en lens maakt een aanzienlijke reductie van de productietijd mogelijk, omdat er veel minder instellingen gedaan hoeven te worden.

Materiaalbescherming

Om aan de hoogste eisen van procesveilige productie te voldoen is de LC Alpha-serie uitgerust met een aantal nieuwe functies voor materiaalbescherming, zodat er krasvrij en volledig automatisch geproduceerd kan worden. Dit is een grote stap voorwaarts op het gebied van kostenbesparing en werklastvermindering voor de werknemers in het productieproces. Voor het veilig verwijderen van de onderdelen is de openingshoek van de werk shute vergroot en een sensor voorkomt mogelijke schade door kantelende onderdelen.

Buigmachine geschikt voor 3i-netwerk

De HFE-serie is nu ook geschikt voor de smart factory en sluit zich aan bij de familie van Amada machines met de industry 4.0 mogelijkheden voor VPSS3i software. De nieuwe AMNC 3i-controller is makkelijk te bedienen zorgt voor verbinding met het productieproces. Uiteraard kan via de Amada cloud het onderhoud, de planning en processing op afstand gedaan worden. Behalve de mogelijkheden van de multimedia controller, voert de HFE 3i bijna iedere taak nauwkeurig uit, met een laag energieverbruik. Het Eco-aandrijfsysteem bewaakt en past zich voortdurend aan de buigvereisten aan en biedt voordelen zoals 20% minder energieverbruik, minder onderhoud, minder olieverbruik, lagere geluidsniveaus en verhoogde betrouwbaarheid. Het Angle-regel- en hoekmeetsysteem Bi-S en Bi-L evenals de Delta X-finger, ondersteunen tijdens het verwerken van moeilijke deelsymmetrieën, zorgen voor een betrouwbare procesveiligheid.

Smart Factory en VPSS3i

Producenten willen de productietijden zo veel mogelijk in te korten. Amada’s Smart Factory met de uitgebreide software-oplossing VPSS3i is een intelligent aangepast concept voor productiedoeleinden. Het biedt de slimme opslag en het ophalen van deelparameters in een cloud, virtuele prototyping en externe programmering om productiefouten te voorkomen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven