Laser Trumpf snijdt met zwenkkop • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Laser Trumpf snijdt met zwenkkop

Op de Tube 2012 die onlangs in Düsseldorf (D) werd gehouden, presenteerde Trumpf de nieuwe buislasersnijmachine TruLaser Tube 7000 met diverse nieuwe functies. Belangrijkste noviteit is de zwenkbare lasersnijkop, waarmee gesneden kan worden tot onder een hoek van 45 graden.

De zwenkkop maakt het mogelijk dat er zeer nauwkeurig onder een hoek gesneden kan worden. Ook gaten en sleuven kunnen onder een hoek gemaakt worden, waardoor de pasvorm van bepaalde werkstukken zeer nauwkeurig te maken is. De volautomatische buislasersnijmachine snijdt buizen en profielen tot een diameter van 250 mm en wanddiktes tot maximaal 8 mm. De CO2-laserbron is van het type TruFlow 3600.

 

Trumpf width=

De zwenkbare snijkop van de TruLaser Tube 7000 biedt bij het lasersnijden van buizen en profielen meer mogelijkheden (foto’s: Trumpf en Paul Quaedvlieg)

 

Flexibele afvoer

Ook nieuw is de flexibele uitgangsunit. Deze sorteert werkstukken die klaar zijn, naar een verschuifbare transportband, in productcontainers of andere bakken. De maximale lengte van de bewerkte werkstukken is 3000 mm, optioneel uit te breiden tot 7500 mm. De beladingsunit Loadmaster Tube automatiseert de materiaaltoevoer.

 

In een komend nummer van Metaal Magazine meer informatie. Zie ook de video hieronder:

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven