Landré levert Ermak 60 tons kantpers aan Peter Bax • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Landré levert Ermak 60 tons kantpers aan Peter Bax

De Ermak Speedbend 60 tons kantpers met een buiglengte van 2.000 mm bij Peter Bax constructiewerken te Weelde (B)

Landré heeft een Ermak Speedbend 60 tons kantpers met een buiglengte van 2.000 mm geleverd aan Peter Bax constructiewerken uit Weelde (B). De levering volgde kort op de installatie van een grote zesassige 320 tons Ermak kantpers met een buiglengte van 6.100 mm eerder dit jaar.

Beide Ermak kantpersen zijn van de Speedbend serie. Deze serie kantpersen zijn standaard voorzien van een zesassige besturing op de Y1, Y2, X, R, Z1 en Z2 as, met hoge bewegingssnelheden in alle assen en een op- en neerwaartse ijlgang van de persbalk variërend van 140 tot 180mm/sec. Om de snelheid ook op de instelling van de achteraanslag bij te houden, worden AC-servomotoren op de X- en R-as ingezet. De kantpersen zijn uitgerust met het Laser Safe Protection System Arcas om de operator veilig met de machine te kunnen laten werken. Ook het CNC-gestuurde gemotoriseerde bombeersysteem behoort tot de standaard levering. Beide kantpersen zijn uitgerust met een Delem DA-66T 3D-besturing met touchscreen bediening, dat geschikt is voor koppeling aan externe programmeersoftware.

De eerder door Landré geleverde Ermak kantpers met 6 m buiglengte was voor Peter Bax een aanvulling op de Ermak Fiberlaser waarop de toeleverancier tot 6 m lengte kan snijden. Met de kantpers kan het bedrijf ook grote lengtes uit één stuk in eigen huis buigen. Peter Bax: “Ondermeer de bouw vraagt om steeds grotere lengtes, zoals geveldelen en gootstukken in één stuk. De kleinere 2.000 mm Ermak Speedbend kantpers is bedoeld voor kleinere producten, waarmee de grote kantpers zoveel mogelijk beschikbaar blijft voor de buigbewerkingen van grote werkstukken.”

De Ermak Speedbend kantpers met 6 m buiglengte
De Ermak Speedbend kantpers met 6 m buiglengte

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven