Laagland pakt uit tijdens Techni-Show • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Laagland pakt uit tijdens Techni-Show

Laagland staat van 11 t/m 14 maart op de Techni-Show in hal 8. Ook dit jaar weer vele noviteiten en live-demo’s van onder andere de merken Index, Traub, Weiler, Bimatec-Soraluce en Zoller. Maar ook Roemheld, Mapal en Wohlhaupter ontbreken niet.

Voor veel beursbezoekers zal de 20 vierkante meter die op de stand van Laagland gereserveerd is voor Zoller (zie de foto hierboven) een eyeopener zijn. De mogelijkheden van voorinstelapparatuur voor gereedschappen worden hier voorgesteld. Naast de twee Venturion-apparaten, waarvan één stand-alone en één gekoppeld aan een gereedschapkast, wordt een exemplaar van de nieuwe ‘Smile’-lijn voorgesteld, de Smile Pilot 2 mT. Eenvoudige bediening (door de intuïtieve software-interface en de ergonomische bedieningselementen), beschikbaarheid van alle standaard meetfuncties en een aantrekkelijke prijs stonden bij de ontwikkeling voorop.

 

TMS-programma

Een andere aandachttrekker op dit deel van de stand, zo verwacht Laagland, is  het TMS-programma, dat Zoller tijdens de laatste EMO introduceerde. Dit is een modulair systeem voor de organisatie van het gereedschappenbestand op alle bedrijfsniveaus. Daarbij functioneert de database van de voorinstelling als platform voor alle aspecten van ’tool management’.

 

Index width =

Een kijkje in een geavanceerde machine van Index tijdens de EMO Hannover 2013 (foto: Laagland/Reinold Tomberg)

 

Index en Traub

In een andere hoek van de stand van Laagland zijn twee langdraaiautomaten opgesteld, die beide gedurende de gehele beursperiode ‘onder spaan’ worden gedemonstreerd. De Index ABC65  (zie ook de video hieronder) en de Traub TNK42 zijn draaiautomaten voor seriebewerking van werkstukken die uiteenlopen van eenvoudig tot complex, maar vooral bij die laatste categorie tot hun recht komen. Door simultane bewerking, aangedreven gereedschap van hoog vermogen en voorzieningen als achterzijdebewerking zijn ultrakorte cyclustijden mogelijk.

 

 

Bimatec Soraluce

Een betrekkelijke nieuwkomer in het programma Laagland is Soraluce, de Spaanse fabrikant van bed- en floortype-freesmachines, die op de stand acte de présence geeft met een TA-A 25 bedfreesmachine. Ook deze machine zal ‘onder spaan’ worden gedemonstreerd. Kenmerkend zijn de hoge stijfheid en mechanische stabiliteit, de langdurige precisie door de robuuste constructie en de hoge materiaalafnamecapaciteit. Van hetzelfde fabrikaat heeft Laagland onlangs een floortype freesmachine verkocht aan Verspaning Sas van Gent.

 

Weiler width =

Een grote draaimachine die Weiler exposeerde tijdens de EMO Hannover 2013

 

Weiler

Van Weiler, leverancier van conventionele en cycligestuurde precisiedraaimachines, exposeert Laagland een tweetal exemplaren. De universeel inzetbare E 30 is de kleinste cycligestuurde machine voor snel productie- en reparatiewerk, alsmede voor onderwijsdoeleinden. De Praktikant VCplus is een conventionele machine, robuust gebouwd en eveneens veelzijdig inzetbaar voor enkelstuks- en kleinserieproductie in onderwijs, onderzoek, reparatie en de bouw van machines en installaties.

Gereedschappen

Met merken als Mapal, Wohlhaupter, Hilma, Stark en Roemheld presenteert Laagland zich ook als leverancier van gereedschappen, spantechiek en andere zaken die essentieel zijn voor een efficiënt bewerkingsproces. Kottergereedschap van Wohlhaupter wordt in een grote variëteit geëxposeerd. Van Mapal is er gereedschap voor fijnboren en zijn er voorbeelden van combigereedschap, productspecifiek gereedschap waarin bewerkingen als boren, vlakfrezen, afdraaien, ruimen e.d. worden gecombineerd in een speciaal aangemaakt gereedschap. Van Roemheld tenslotte worden voorbeelden getoond uit het programma montage- en perstechniek, alsmede spanelementen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven