Ga naar hoofdinhoud

Kunzmann WF 400 M primeur bij De Ridder

De Ridder toont als primeur op de Metavak de universele frees- en boormachine Kunzmann type WF 400 M. Dit is een machine met een volwaardige horizontale- en verticale spil met manuele pinole. Een tegenhouder inclusief lagering is mogelijk. Er zijn twee tafelvarianten leverbaar: standaard hoektafel en universele opspantafel (met digitale aanwijzing van de draairichting).

Kunzmann is al meer dan 100 jaar actief op het gebied van universeel frezen- en boren. Enkele gegevens van de nieuwste WF 400 M-uitvoering die De Ridder toont in Hardenberg: punt-punt-besturing Heidenhain TNC 124, werkbereik 400 x 350 x 400 mm ( X,Y,Z), met verticale freeskop +/- 90 graden zwenkbaar, starre hoektafel 650 x 350 mm, elektronisch handwiel en een 3D-tastersysteem voor bepalen van werkstuklengte, referentiepunten en eindmeting.

 

Heidenhain TNC 124

De machine is voorzien van kogelomloopspillen in alle assen, geharde, geslepen blokgeleidingen in alle assen, automatische assen-klemming in X, Y, Z  over de remmen van de voedingsmotoren, AC-aandrijving in alle assen, voedingssnelheid traploos over potentiemeter regelbaar en glaslinialen in alle assen. De Kunzmann biedt de mogelijkheid om volledig conventioneel te frezen door middel van mechanische handwielen, aflezen van de freesafstand gebeurd via de nonius van de handwielen en/of over de Heidenhain TNC 124 besturing. Echter radiussen kunnen niet worden bewerkt, hiervoor is minimaal een machine met Heidenhain TNC 320 besturing noodzakelijk die Kunzmann vanzelfsprekend ook levert.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven