KMWE neemt ATM Oirschot over • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

KMWE neemt ATM Oirschot over

KMWE heeft ATM Oirschot en ATM Mould Cleaning overgenomen. KMWE Group heeft vorige maand alle aandelen van Birdie Beheer (ATM) verworven. Het bedrijf neemt alle activiteiten en werknemers van ATM over. ATM blijft zelfstandig onder eigen naam opereren.

KMWE breidt met de overname haar activiteiten in Nederland uit. ATM is gespecialiseerd in oppervlaktebehandelingen en het reinigen van componenten en de cleanroomverpakking van deze oppervlakken en componenten. 

Na de verhuizing (in 2016) naar een nieuw pand en de snelle groei, heeft ATM gezocht naar een partner die zijn toekomstige ontwikkeling kan helpen vormgeven. 

De acquisitie is voor KMWE een uitstekende stap in het realiseren van de strategie om verder te groeien en om verschillende expertisegebieden aan te boren. 

De bedrijven vullen elkaar aan en versterken hun marktpositie op deze manier.

‘Kansen voor groei’ 

“De overname van ATM past perfect in onze ambitie om te groeien en versterkt onze basis als gevolg van de uitbreiding van onze kennis en expertise”, zegt Edward Voncken, CEO van KMWE. “Onze strategie is om ons te concentreren op innovatie en engineering. Door onze diensten uit te breiden, kunnen we onze klanten nog beter van dienst zijn.”

Met de verhuizing in 2016 naar een nieuw pand, kon ATM de productieprocessen volgens de nieuwste technieken ontwerpen. “Mede daardoor konden we aanzienlijk groeien”, zegt Peter Vogels, directeur/eigenaar van ATM. 

“Om deze groei voort te zetten, moeten we samenwerken met een grotere partner. KMWE is een partner die een aanvulling vormt op onze bedrijfscultuur. Dit stelt ons in staat om op veel gebieden synergie te bereiken. Tegelijkertijd blijft ATM onafhankelijk. Daarom heeft deze overname alleen een positieve impact op onze klanten en medewerkers. “

KMWE

KMWE biedt oplossingen voor de engineering en assemblage van modules en systemen en de productie van complexe componenten. KMWE is actief op de markt voor halfgeleiders, ruimtevaart, medische, analytische en industriële toepassingen, waaronder 3D-printsystemen. 

Het bedrijf, opgericht in 1955, is een internationale speler geworden met sites in Eindhoven (Brainport Industries Campus oftewel BIC), Maleisië en India. 

KMWE heeft ruim 600 medewerkers en een jaaromzet van 120 miljoen euro.

ATM

ATM (opgericht in 1986) is gespecialiseerd in oppervlaktebehandelingen van aluminium, roestvrij staal en titanium. Het bedrijf heeft ook jarenlange ervaring met het nauwkeurig reinigen van verschillende materialen. 

De klanten produceren machines en componenten voor verschillende industrieën, met een focus op de halfgeleiderindustrie. 

ATM zetelt in Oirschot, waar 65 medewerkers in 2018 een omzet van 5 miljoen euro realiseerden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven