Klauwplaat voor efficiëntere productie • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Klauwplaat voor efficiëntere productie

De nieuwe Rota THW plus 400 maakt een efficiënte bewerking met maximale procesveiligheid mogelijk (foto: Schunk)

Met de Rota THW plus 400 breidt Schunk het programma van zijn drieklauw-klauwensnelwisselsysteem uit met een moderne efficiëntieverhogende klauwplaat met gemiddelde grootte. Net als alle klauwplaten uit de Rota THW plus-serie is ook de krachtbediende klauwplaat met spiestang speciaal ontwikkeld voor de productie van kleine en middelgrote aantallen.

De klauwplaat is zowel geschikt voor inwendige als uitwendige spanning. Het geoptimaliseerde klauwensnelwisselsysteem zorgt ervoor dat CNC-draaibanken en draai-freesmachines zeer snel gereed zijn voor andere werkstukken. Door de hoge wisselherhaalnauwkeurigheid van de klauwen van < 0,02 mm, kunnen de klauwen steeds opnieuw worden gebruikt.

Hoge bedienings- en procesveiligheid

De grote klauwplaatboring met een doorsnede van 128 mm maakt een veelzijdig gebruik mogelijk. De klauwslag bedraagt 8 mm en de spankracht 240 kN, het maximale toerental is 3.500 min-1. Omdat de constructie van de Rota THW plus 400 zeer laag is, blijft er veel ruimte in de machine over. Om bij het wisselen van klauwen zeker te zijn van een zo hoog mogelijke bedieningsveiligheid, zorgt een geïntegreerd kogelmechanisme ervoor dat de bedieningssleutel pas kan worden losgetrokken als de spiestang in de basisklem is geklemd. Een slim smeersysteem zorgt er bovendien voor dat de belangrijkste geleidingsvlakken altijd optimaal zijn gesmeerd.

De klauwplaten van de Rota THW plus-serie, zoals hier de ROTA THW plus 260, garanderen korte omsteltijden, een hoge mate van bedieningsveiligheid en nauwkeurige resultaten (foto: Schunk)

Eén reactie op “Klauwplaat voor efficiëntere productie

  • Karel Zwetsloot

    Dit klinkt als een variant op het aloude Forkard-systeem. Mogelijk een doorontwikkeling. Reishauer (CH) hanteerde hetzelfde systeem. Patent dateert uit de 20er jaren en is dus allang verlopen. Rond 1965 hadden in Duitsland al zo’n 75% vande draaibanken een “Forkard” Regionaal vaak hoger. Is in Nederland nog niet voor 25% gelukt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven