Ga naar hoofdinhoud

Kennisdag over power skiving in de praktijk

Met de beschikbaarheid van 5-assige bewerkingscentra heeft power skiving zijn weg gevonden naar efficiënte serieproductie (foto: Sandvik Coromant).

Van Eijk Transmissie van de Van Hoof Groep organiseert op 9 februari een kennisdag over power skiving. Samen met specialisten van Dana Belgium, Okuma Benelux en Sandvik Coromant wordt de focus gelegd op deze bijzondere werkwijze van tandwielproductie.

Power skiving is al meer dan 100 jaar oud. Met de beschikbaarheid van 5-assige bewerkingscentra heeft het zijn weg gevonden naar efficiënte serieproductie. Zoals bij alle productietechnologieën zijn kwaliteit, kostenoptimalisatie, flexibiliteit en productiviteit de belangrijkste aspecten.

Graag deelt Van Eijk Transmissies zijn ervaringen naar aanleiding van een casestudy en de bevindingen tijdens de productie. Welke verschillen zijn er tussen skiving en brootsen? En wat kan power skiving voor andere bedrijven betekenen?

Van Hoof Groep

De Van Hoof Groep is een familiebedrijf in het zuiden van Nederland. Het heeft drie werkmaatschappijen: Van Eijk Transmissie BV, Nima Speciaalwerk BV en HMF Nederland BV. Met dit drietal wordt een breed scala aan metaalbewerkingen uitgevoerd, als toeleverancier voor diverse marktgebieden. Het bedrijf telt 70 medewerkers en is in het bezit van een ISO-certificering.

De drie werkmaatschappijen werken nauw samen en hebben productiecapaciteit voor fijnmechanische machineonderdelen, mechanische aandrijfcomponenten en plaatbewerking en klein constructie.

Case study

Van Eijk Transmissie en de Van Hoof Groep nodigen geïnteresseerden uit om op donderdag 9 februari 2023 te komen kijken en luisteren naar de ervaringen die opgedaan zijn op het gebied van power skiving. Dit kan samen met de specialisten van Dana Belgium, Okuma Benelux en Sandvik Coromant.

Daarnaast laat Van Eijk Transmissie graag zien welke productietechnologieën ze nog meer toepassen om hoogwaardige tandwielen te produceren. Ook wordt er een rondleiding door het bedrijf gegeven.

Meer informatie

Meer informatie over de kennisdag, op donderdag 9 februari 2023 tussen 13 en 17 uur.

Deelname aan deze middag is gratis. Aanmelden kan tot uiterlijk 25 januari 2023 via mathijs@vanhoofgroep.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven