Kasto zaagt snel 'moeilijk' materiaal • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Kasto zaagt snel ‘moeilijk’ materiaal

Tijdens de Future Days 2010, deze week in Achern/Gamshurst (D), demonstreert machinebouwer Kasto het zogeheten ‘Performance Cutting’ op een Kasto Tec AC 5 KPC.

De Kasto Tec AC 5 KPC is een volhydraulische bandzaagautomaat die ontwikkeld is om moeilijke materialen als titaan, Hastelloy (stellietlegering) of de nikkellegeringen als Inconel met een hoge snelheid te kunnen zagen. Om deze moeilijk zaagbare materialen te kunnen zagen, hebben de constructeurs van Kasto de zaagmachine zodanig aangepast dat trillingen in zaagband voorkomen worden. Dit lukt door met eenvoudige ‘schokbrekers’ de trillingen in de zaagband te onderdrukken.

 

Kasto Armin Stolzer

Directeur Armin Stolzer van Kasto gaf afgelopen woensdag zelf uitleg over het Performance Cutting in het nieuwe technische centrum van Kasto in Achern/Gamshurst (D). Foto’s: Reinold Tomberg, voor meer foto’s van ons bezoek aan de Kasto Future Days 2010 zie ons foto-album)

 

Legering 18CrNiMo 7-6

In in Achern/Gamshurst wordt als demonstratiemateriaal de legering 18CrNiMo 7-6 gezaagd met een diameter van 420 mm. Ingezet wordt een hardmetalen Wikus zaagband: 7675x54x1,3 ZpZ 1,4/2 met een snijsnelheid van 300 m/min. Kasto KPC

In 2 min en 6 s werd een plak materiaal 18CrNiMo 7-6 afgezaagd.

 

Factor tien

Volgens Jack van Hoorn, van Van Hoorn Machining uit Veldhoven die Kasto vertegenwoordigt, zou  de cyclustijd met een klassieke bandzaagmachine, dus zonder trillingonderdrukking, pakweg een factor tien langer duren, Dus geen 2 min maar 20 minuten.

 

Kasto KPC Future Days 2010

De gezaagde plak met een keurig, bijna gefreesd uiterlijk. Een teken dat het bandzaagproces rustig verlopen is

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven