Jung S320-D hart volautomatische profielslijpcel SMS • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Jung S320-D hart volautomatische profielslijpcel SMS

Gereedschapmakerij SMS in Tilburg is er als eerste in geslaagd, samen met machinebouwer Jung en andere partners, om het profielslijpen te transformeren tot een volautomatisch proces. In combinatie met de zesassige Faraman AW1 robot van Ferdar kan de nieuwe S320-D profielslijpmachine van Jung nagenoeg manloos en volcontinu opereren. Resultaat is een enorme winst in rendement.

Samen met Jung werd door SMS in 2001 een pilotproject gestart, met als doelstelling de ontwikkeling van een volledig CNC-gestuurde profielslijpmachine met een automatisch wisselsysteem voor zowel diamantschijven als producten. SMS schafte een zesassige Faraman AW1 robot van Ferdar aan om de technische bottlenecks bij het wisselen van schijven en producten in kaart te brengen, Jung maakte zijn nieuwe S320-D snelle slag profielslijpmachine geschikt voor robotbelading en zorgde dat de besturing de dialoog met een extern CAM-systeem aankon. Verder bedacht System 3R een nieuw klemsysteem voor de diamantschijven (vrijkomend stof mag de omloopnauwkeurigheid niet ondermijnen), ontwikkelde Produsoft de Peps-CAM besturingssoftware, zorgden Effgen en Lach voor diamantschijven die bestand zijn tegen het hoge toerental van 8000 min-1 op de S320-D en integreerde Dittel een contactloos akoestisch meetsysteem, zodat maatafwijkingen in de slijpschijven via de besturingssoftware worden verdisconteerd.

Begin 2006 staat de automatische profielslijpcel er, met robot en carrousel voor diamantschijven, en is in staat om 24 uur per dag nagenoeg manloos te opereren met de beoogde nauwkeurigheid en betrouwbaarheid. Ook het profileren en reconditioneren van de diamantschijven zelf (volgens beproefd SMS-recept) wordt nog op de machine geïntegreerd en over een geschikt productenmagazijn wordt nog nagedacht. In het eerste nummer van Metaal Magazine van 2006 meer informatie over over het volautomatische profielslijpen van SMS.

Om dit filmpje te kunnen bekijken is Flash Player 8 vereist. U kunt deze gratis downloaden. Het kan zijn dat u om de nieuwe functies te kunnen gebruiken de browser moet sluiten en opnieuw openen of de computer moet herstarten. Onze excuses voor het – eenmalige – ongemak.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven